ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξήσεις και απεριόριστες διακοπές για όλους προτείνει ο συνιδρυτής του Netflix

Όσα προτείνει σε μια εταιρεία για να κερδίσει εκατομμύρια

Newsroom K

Μέσα από το νέο του βιβλίο το οποίο έγραψε μαζί με την συγγραφέα Erin Meyer, ο Reed Hastings, συνιδρυτής της πλατφόρμας Netflix, δίνει συμβουλές για την δημιουργία μιας πετυχημένης επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων, ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix στο «No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention» τόνισε πως πρέπει τα κορυφαία ταλέντα μιας εταιρείας να πληρώνονται με μεγάλα ποσά - αλλά χωρίς bonus. «Είναι καλύτερο να έχουμε μισθούς λίγο υψηλότερους από το απαραίτητο, να κάνουμε αύξηση πριν ο υπάλληλος το ζητήσει, να αυξήσουμε τον μισθό πριν ο εν λόγω υπάλληλος αρχίσει να ψάχνει άλλη δουλειά, προκειμένου να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε το καλύτερο ταλέντο στην αγορά κάθε χρόνο. Κοστίζει πολύ περισσότερα να χάνεις ανθρώπους και να προσλαμβάνεις αντικαταστάτες, παρά να πληρώνεις λίγο παραπάνω εξ αρχής», τονίζει ώστε να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του. Ο ίδιος προσθέτει πως τα μπόνους δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, αφού εμποδίζει την παραγωγικότητα και δημιουργεί αβεβαιότητα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως για να λειτουργήσει με επιτυχία μια εταιρεία, πρέπει οι υπάλληλοί της να έχουν απεριόριστες διακοπές. «Οι απεριόριστες διακοπές βοηθούν στην προσέλκυση και τη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων, ειδικά των Gen Z-ers και των millennials, που αντιστέκονται στο χτύπημα της κάρτας».

Πέρα από αυτά, ο διάσημος εργοδότης υπερασπίζεται το λεγόμενο «keeper test», ένα τεστ για να δει ένας εργοδότης αν θα πρέπει να κρατήσει έναν εργαζόμενό του. Εάν ένα άτομο στην ομάδα σας έπρεπε να παραιτηθεί αύριο, θα προσπαθούσατε να του αλλάξετε γνώμη; Ή θα αποδεχόσασταν την παραίτησή τους, ίσως με λίγη ανακούφιση; Εάν συμβαίνει το τελευταίο, θα πρέπει να του δώσετε ένα πακέτο αποχώρησης τώρα και να αναζητήσετε ένα αστέρι, κάποιον που θα πολεμούσατε για να κρατήσετε».

Αν και για πολλούς εργοδότες τα πιο πάνω φαντάζουν υπερβολικά, αν αναλογιστούν την επιτυχία και τα εκατομμύρια του Netflix δεν θα έπρεπε.

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και φορώντας μια μάσκα μπορούμε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο, ένα λοκντάουν», είπε η Φεράνι

H έκκληση της Chiara Ferragni

Ανταποκρινόμενη στην έκκληση που απεύθυνε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στη μάχη κατά της COVID-19 ...
Newsroom K
 |  ΠΡΟΣΩΠΑ