ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είστε σωστά προετοιμασμένοι για τον χειμώνα;

Ο χειμώνας είναι εδώ, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας για να το θωρακίσετε ενάντια στο κρύο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα

must.com.cy

Είναι η εποχή που αποχαιρετάμε το φθινόπωρο και τον «γλυκό» καιρό και ετοιμάζουμε το σπίτι μας για τον χειμώνα, ώστε να το θωρακίσουμε ενάντια στις ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και να δημιουργήσουμε το σωστό περιβάλλον που θα κρατάει έξω από αυτό το κρύο και την υγρασία. Η προετοιμασία του σπιτιού για τον χειμώνα πρέπει να ξεκινάει πάντα αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να είμαστε ξέγνοιαστοι την περίοδο που είναι η «εποχή του σπιτιού» μιας κι εκεί θα περάσουμε το περισσότερο διάστημα του ελεύθερου χρόνου μας με την οικογένειά μας. Ας δούμε, λοιπόν, ένα μικρό οδηγό με τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.

ΣΩΣΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
Ξεκινάμε με το πιο απλό: Κάντε ένα γενικό έλεγχο, πρώτα στο εξωτερικό κι έπειτα στο εσωτερικό του σπιτιού. Επιθεωρήστε τους τοίχους και τις εξωτερικές επιφάνειες για ρωγμές ή φουσκώματα, τα οποία με τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση και να επιτρέψουν την υγρασία και τα μικρόβια να εισέλθουν στο σπίτι ευκολότερα. Αντίστοιχα, προσεκτικό έλεγχο θα πρέπει να κάνετε στη στέγη, τα παράθυρα, τις πόρτες και κάθε τι που αποτελεί το κέλυφος του σπιτιού.

«ΔΥΝΑΤΕΣ» ΣΩΛΗΝΕΣ
Όπου αυτό είναι δυνατόν, ελέγξτε τις σωληνώσεις τους σπιτιού. Αν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με νερό που παγώνει, είναι προτιμότερο να ζητήσετε από έναν ειδικό να τις μονώσει (υπάρχουν ειδικές λύσεις με βάση ελαστομερή υλικά που μπορείτε να τοποθετήσετε και μόνοι σας) από το να ρισκάρετε το σπάσιμό τους.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Αναζητήστε τα σημεία του σπιτιού που μπορούν να προκαλέσουν απώλειες θερμότητας και κάνετε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Συχνότερος «ύποπτος», φυσικά, τα κουφώματα των παραθυρόφυλλων. Επειδή η αντικατάστασή τους μπορεί να μοιάζει απαγορευτική όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, δεν έχετε πάρα να αλλάξετε τις αυτοκόλλητες μονωτικές ταινίες ή να τοποθετήσετε αν δεν έχετε ήδη. Όσο περισσότερο επιμελείς είστε με τα κουφώματά τόσο ζεστό θα διατηρείται το σπίτι σας και θα έχετε μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΟΡΡΟΩΝ
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις είναι αναγκαίο να καθαρίσετε τις υδρορροές του σπιτιού. Φύλλα, ξύλα και διάφορες συσσωρευμένες ακαθαρσίες μπορεί να έχουν φράξει τη δίοδο στις υδρορροές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες για πλημμύρα.

ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΤΑΡΙΑ
Οι παλιοί έλεγαν πως «του Αγίου Δημητρίου τα στρώνουμε, του Αγίου Κωνσταντίνου τα βγάζουμε», κάτι που φαίνεται πολύ λειτουργικό για το σπίτι. Τα χαλιά, τα ριχτάρια, οι χοντρές κουρτίνες είναι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να θωρακίσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού ενάντια στο κρύο και να καταφέρετε να το διατηρείτε ζεστό, χωρίς να χρειάζεται να ανάβετε τη θέρμανση όλες τις ώρες.

ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΏΝ
Σε πολλά σπίτια ο κλιματισμός αποτελεί την κύρια πηγή θερμότητας, έτσι δεν έχετε παρά να κάνετε την απαιτούμενη συντήρηση. Ο καθαρισμός των φίλτρων με ειδικά καθαριστικά σπρέι θα σας βοηθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε πως εκτός από την εσωτερική μονάδα, συντήρηση και καθαρισμό χρειάζεται και η εξωτερική μονάδα.

ΗOME GOODIES
Ένα βασικό «αξεσουάρ» για το σπίτι τον χειμώνα είναι τα κεριά. Εκτός από ζεστή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που φτιάχνουν, μπορούν να απορροφήσουν καπνούς από τσιγάρο και μυρωδιές από το μαγείρεμα που εγκλωβίζονται μέσα στο σπίτι, από το πολύωρο κλείσιμο των παραθύρων.

 

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

To LPM Restaurant & Bar Limassol προσθέτει στο πρωτότυπο μενού του ένα επώνυμο La Vie en Rosé brunch από το Σαββάτο 4 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΞΟΔΟΣ