ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

14 μέρη για…άλλο φαγητό στην Κύπρο

Νέοι chefs αλλά και ιδιοκτήτες ανοικτοί στις νέες προτάσεις είναι το ανθρώπινο δυναμικό που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί σταθερά μία τάση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ότι πλέον η Κύπρος έχει μπει για τα καλά στο χάρτη όχι μόνο των τουριστικών γαστρονομικών προορισμών της Μεσογείου αλλά και ευρύτερα της Ευρώπης, είναι γνωστό. Νέοι chefs αλλά και ιδιοκτήτες ανοικτοί στις νέες προτάσεις είναι το ανθρώπινο δυναμικό που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί σταθερά μία τάση που συνδυάζει το τοπικό με το διεθνές και το διαχρονικό με το καινοτόμο. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο κρέας που αποτελεί επίσης μία κλασική προτίμηση των Κυπρίων, παρατηρούμε να αναδεικνύονται εντυπωσιακές ιδέες. Να μερικά εστιατόρια που ξεχωρίσαμε για αυτές και όχι μόνο, σε όλη την Κύπρο:

Ambiance Restaurant Cocktail Bar
Πάφος, Λεωφ. Μακαρίου, έναντι πλατείας Κένεντυ, τηλ.26 220999/ 99524000

Ένας ιδιαίτερος χώρος με απολαυστικές επιλογές, εξαίσια cocktails και ιδιαίτερα περιποιητικό προσωπικό. Τόσο ο τοπικός πληθυσμός όσο και ταξιδιώτες ή επισκέπτες από άλλες πόλεις το έχουν ξεχωρίσει. Και μάλιστα επάξια. Ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε με την παρέα σας ταλιατέλλες με σπανάκι, φιλέτο χοιρινού και κρέμα Mornay με sauce μπύρας Estrella Damm. Και φυσικά η αγαπημένη μπύρα δεν μπορεί να μείνει μόνο μέσα στο πιάτο. Συνδυάστε τις ταλιατέλλες με μία παγωμένη lager και θα μας θυμηθείτε.

Bastet Artisan
Λάρνακα, Q-City Centre, τηλ. 70003513

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την αιγυπτιακή μυθολογία και είναι δανεισμένο από την ομώνυμη θεά των αρχαίων Αιγυπτίων. Το ίδιο εμπνευστικός είναι ο χώρος και το μενού, γεμάτο από γλυκιές και μυστηριώδεις γεύσεις και μυρωδιές. Το εστιατόριο αυτό αντιλαμβάνεται το γκουρμέ με τον πιο τίμιο τρόπο και η αφοσίωσή του σε αυτό είναι εμφανής. Δοκιμάστε το ψαρονέφρι μπαλοτίνα, γεμιστό με προσούτο και ‘’our way’’ λαχανικά του executive chef Ιωάννη Μάλλη . Ως οπαδοί της μπύρας, την δοκιμάσαμε κι εδώ και ταίριαξε γάντι!

Dionysus Mansion Fun & Gourmet
Λεμεσός, 16ης Ιουνίου 5, τηλ. 25222210

Το Dionysus Mansion είναι ένας χώρος που τιμά την ελληνική και κυπριακή κουζίνα. Ενώ επικεντρώνεται στις παραδοσιακές γεύσεις, το εστιατόριο καταφέρνει να προσφέρει μια απόλυτα ασυνήθιστη εμπειρία, συνδυάζονται τη διασκέδαση της καλής παρέας με την κουλτούρα του γκουρμέ εντός ενός κτιρίου κλασικής αρχιτεκτονικής. Προτείνουμε ανενδοίαστα την καραμελωμένη χοιρινή κοιλιά, ψημένη στα κάρβουνα, συνοδευόμενη με πουρέ σέλερι, ψητό πράσο και φουντούκια με κρούστα. Τέτοιες γεύσεις, εδώ στην Κύπρο, συνήθως τις συνδυάζουμε με μια παγωμένη μπύρα. Μία μπύρα, όπως η Estrella Damm αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Draught Bar & Grill
Λεμεσός, Οδός Βασιλίσσης, τηλ. 25820470

Casual αλλά ταυτόχρονα προσεγμένος χώρος που συνδυάζει την αισθητική και λειτουργία του μπαρ και του εστιατορίου. Μία ιδανική εκκίνηση για μία νύχτα διαρκείας στη Λεμεσό, δίπλα από τον υποβλητικό χαρουπόμυλο Λανίτη και με θέα -τραπέζια τοποθετούνται και στον εξωτερικό χώρο- στο επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Η παρέα μας έφυγε για έναν νυχτερινό κέντρο με τις καλύτερες εντυπώσεις για το αργοψημένο χοιρινό σε μπάρμπεκιου sauce, σκεπασμένο από σπιτική σαλάτα coleslaw, συνοδευόμενο από γλυκοπατάτα και chips παντζαριού. Και φυσικά, πάντα τέτοιες επιλογές αλλά και μια μακριά νύχτα ξεκινά ιδανικά με την λεπτή επίγευση που σου αφήνει μία παγωμένη ξανθιά.

Epsilon Resto | Bar
Λεμεσός, Μαρίνα Λεμεσού, τη. 25051393

Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί έναν πολυβραβευμένο χώρο (ενδεικτικά “Χρυσοί Σκούφοι 2019”, Καλύτερη Διεθνής Κουζίνα Time Out Eating Awards 2019 κ.ά.). Στον εσωτερικό του χώρο επικρατεί μία cozy ατμόσφαιρα ενώ σε γαστρονομικό επίπεδο οι μεσογειακές γεύσεις κρύβουν πολλά μυστικά που ξαφνιάζουν. Δοκιμάσαμε την πρόταση του Head Chef Αντώνη Νικολάου, το καψαλισμένο χοιρινό φιλέτο, πασπαλισμένο με μάραθο και πίκλα μελιτζάνας με κρούστα, σερβιρισμένο με παραδοσιακό κυπριακό ρέσι με προσθήκη μικρών καρότων, καπνιστού βουτύρου, βοτανικό συνδυασμό λεμονιού-θυμαριού, κρασιού, εκχύλισμα μελιού και σταγόνες λαδιού από στρουθκιά. Μέχρι να διαβάσουμε την περιγραφή του και να μας το περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια ο ευγενέστατος μετρ, είχαμε ήδη στα χέρια μας μια παγωμένη μπύρα lager. Άλλωστε όπως λένε και οι Άγγλοι, a beer before wine and everything is fine!

Frankie's Social
Λεμεσός, Αρχ. Μακαρίου 226, τηλ. 25354101

Αν είστε οπαδοί των γκανγκστερικών ταινιών με τον Ντε Νίρο και τον Πατσίνο, εδώ θα βρεθείτε πραγματικά στο στοιχείο σας. Σκηνικό που θυμίζει χολιγουντιανές παραγωγές, εστιατόριο και μπαρ μαζί, δεδομένο που επιτρέπει στην παρέα να επιλέξει τραπέζι ή μπαρ και να απολαύσει αυτή την φερμένη από άλλο κόσμο ατμόσφαιρα. Χοιρινό ψαρονέφρι, μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά πάνω σε ραγού πράσου, σερβιρισμένο με πουρέ σέλερι, ζελέ χυμού φρούτων του δάσους και λάδι τσορίθο ή απλά τσιμπήματα στην μπάρα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη μεσογειακή μπύρα και φύγατε ομαδικώς με την παρέα για Χόλιγουντ!

Hobo Mediterraneo
Λεμεσός, Μαρίνα Λεμεσού, 25 051555

Το όνομά του προϊδεάζει για ένα γευστικό ταξίδι στις ακτές της Μεσογείου. Επιβιβαστήκαμε σε αυτό το μοναδικής αισθητικής εστιατόριο στην Μαρίνα Λεμεσού και, η ατμόσφαιρά του πραγματικά μας συνεπήρε. Το χοιρινό κότσι, σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και γλάσο ανανά θα μας μείνει αξέχαστο. Μάλιστα όλη η παρέα ήπιε από μία Estrella Damm στην υγειά του chef! Δοκιμάστε το.

Lush Beach Bar Resto
Λάρνακα, Μακένζυ, Τάσου Μητσοπούλου, τηλ. 7000 8089

Εάν υπάρχει ένα Beach Bar Restaurant, στη Λάρνακα, που είναι συνώνυμο του πιο παρεΐστικου κλίματος σε ένα μοναδικό περιβάλλον, αυτό δεν είναι άλλο από το Lush Beach Bar Resto. Ήπιοι και ευχάριστοι μουσικοί τόνοι, άψογη διακόσμηση και κορυφαία γαστρονομική ποιότητα για όλα τα γούστα της παρέας συγκροτούν μία ανεπανάληπτη βραδινή εμπειρία. Το φιλέτο χοιρινού γεμιστού με χαλούμι και μέντα, γλασαρισμένη χοιρινή κοιλιά, πουρέ σέλερι, τορτελόνι χοιρινού και sauce τρούφας συνδυάστηκε για ακόμα μια φορά με μία ξανθιά μπύρα με μεσογειακούς τόνους.

Noir Tapas and Bar
Πάφος, Μακαρίου 4, τηλ. 26220737

Επιστροφή στην Πάφο και σε ένα πολύ ξεχωριστό χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε μαγικά χειροποίητα κοκτέιλ σε συνδυασμό με εξαιρετικά τάπας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τον βραβευμένο πρωινό καφέ μέχρι ένα δείπνο απευθείας από την ιβηρική χερσόνησο, το Noir Tapas and Bar προσκαλεί την παρέα που αναζητά το διαφορετικό. Τι να πει κανείς για την αργοψημένη χοιρινή κοιλιά μέσα σε μπύρα Estrella Damm με τοπικά μυρωδικά και μπαχαρικά, σερβιρισμένη με σπιτικό γλάσο από μείγμα μπύρας Estrella, μέλι, νιφάδες τσίλι και τζατζίκι παντζαριού; Απλά…όλε!

Patio
Λευκωσία, Μεγ. Αλεξάνδρου 55, τηλ. 22664488

 

Βρίσκεται σε πάροδο της Λήδρας σε ένα εντυπωσιακά αναπαλαιωμένο σπίτι με υποβλητική εξωτερική αυλή όπου το παλιό συναντά το νέο μέσα από μοναδικές διακοσμητικές παρεμβάσεις. Πρωτότυπα cocktails, tapas και επιλογές για κάθε ουρανίσκο. Άλλη μία ισπανική πρόταση για την παρέα μας που ενθουσιάστηκε, αυτή τη φορά, χοιρινό ‘’Iberico’’ μαριναρισμένο με βούτυρο κίμτσι και φρέσκο τζίντερ, σερβιρισμένο με πουρέ τσορίθο. Η επίγευση της Estrella Damm ολοκλήρωσε το μικρό αυτό θαύμα. Μην το χάσετε αν επισκεφθείτε το Patio.

Pier One Cafe RestoBar
Λεμεσός, Παλιό Λιμάνι, τηλ. 25022375

 

Το PIER ONE Cafe Restobar, στο παλιό λιμάνι της πόλης, ανοιχτό όλη μέρα με αναπροσαρμοζόμενο μενού, είναι μία ιδανική ολοήμερη επιλογή για φαγητό και ποτό. Το μοντέρνο αρχιτεκτονικό του design και η όλη ατμόσφαιρα σε ωθεί να ανακαλύψεις τις πιο ιδιαίτερες γευστικές επιλογές. Κοιλιά χοιρινού μαριναρισμένη με Estrella Damm, σερβιρισμένη με πουρέ ψητού κουνουπιδιού, κρέμα καρότου και κομπόστα πράσινου μήλου: θαύμα! Ε, και μιας και η μπύρα της Βαρκελώνης δανείζει το μοναδικό της άρωμα στο εξαιρετικό αυτό πιάτο, ήταν κρίμα να μην απολαύσουμε και μία απευθείας από το ψυγείο! Πραγματικά ιδανικό για παρέες και χαλαρή διάθεση.

Radisson Blu Hotel
Λάρνακα, Ατλαντιδών 2,τηλ. 24 505821

Αυτό το μοναδικό, ζωντανό εστιατόριο της Λάρνακας που ειδικεύεται στο grill concept θα μπορούσε άνετα να περιγραφεί ως ο παράδεισος των λάτρεων του φαγητού. Στόχος της ομάδας του είναι η ανάδειξη της γεύσης ως συστατικό μιας συνολικότερης εμπειρίας. Εμείς δοκιμάσαμε το χοιρινό σπετσοφάι με κόλιανδρο και κρούστα πάπρικας, συνοδευόμενο με ριζότο άγριου μανιταριού και φρέσκα βραστά λαχανικά συνδυάζοντάς το και πάλι με την αγαπημένη μας – αν αγαπάς μια μπύρα- δεν την αρνείσαι ποτέ- ξανθιά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψουμε!

Re.Buke Lounge
Λάρνακα, Τάσου Μητσόπουλου (Μακένζυ), τηλ. 24 626212

Ο νέος ανανεωμένος του χώρος και το ποιοτικό φαγητό του κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και πολλοί ήταν αυτοί που το τοποθέτησαν πρώτο στις προτιμήσεις πελατών που το έκαναν μία από τις κορυφαίες επιλογές στην παραλία Μακένζι. Η ευγενική εξυπηρέτηση του προσωπικού, το καλό φαγητό, η προσωπική επικοινωνία, το κατέστησαν “Talk of the town” στη Λάρνακα. Εμείς, δε χάσαμε ευκαιρία, σπεύσαμε και δεν απογοητευτήκαμε. Ειδικά για μια παρέα σαν τη δική μας που δεν διανοείται χοιρινό χωρίς παγωμένη μπύρα, το χοιρινό στο φούρνο με καρότα, εσαλότ και ρίζες σέλερι, σερβιρισμένο με σκορδόψωμο και εκχύλισμα θυμαριού, μπήκε στις πιο χρυσές γαστρονομικές σελίδες της παρέας μας!

Ta Bania
Πάφος, Λεωφ. Ποσειδώνος, τηλ. 26 941558

Ένας πολυδύναμος χώρος που καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλάζει πρόσωπο παραμένοντας πιστό στη μεσογειακή του αύρα και έμπνευση: all day καφέ, εστιατόριο και μπαράκι. Με θέα Μεσόγειο, σε μια ζωντανή τοποθεσία, δεν χρειάζεται κανείς και πολλά. Πόσο μάλλον όταν το φαγητό του ξεπερνά κάθε προσδοκία. Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από μια παγωμένη μπύρα δοκιμάστε με την παρέα σας το χοιρινό σπετσοφάι γεμιστό με χαλούμι, συνδυασμένο με μαρμελάδα σύκου με άρωμα κουμανταρίας, σερβιρισμένο με μιλφέιγ λαχανικών. Θα πάθετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση