
Wiz Guide
Υπάρχει κάτι το μαγικό όταν το ψάρι δεν έχει περάσει από ψυγεία, πάγκους και αποστάσεις. Όταν φτάνει στο πιάτο σου σχεδόν όπως βγήκε απ' τη θάλασσα -φρέσκο, ζωντανό, αληθινό. Όπως λέει και ένας φίλος ψαράς: «Όταν το ψάρι είναι φρέσκο, δεν θέλει ούτε λεμόνι».
Στην Κύπρο, υπάρχουν ακόμα εκείνες οι ψαροταβέρνες που ξέρουν καλά τη θάλασσα -γιατί τη ζουν. Που έχουν το δικό τους καΐκι ή φροντίζουν να προμηθεύονται το ψάρι τους απευθείας από τις βάρκες, καθημερινά.
Το WiZ σάς προτείνει 12 από αυτές. Ταβέρνες που ακολουθούν τη σύντομη –και νόστιμη– διαδρομή από τη βάρκα στο τηγάνι και από το τηγάνι στο τραπέζι.
Vassos Psarolimano
Δημοφιλής ψαροταβέρνα στο λιμανάκι Αγίας Νάπας, βεράντα με θέα και θαλασσινός αέρας. Το μενού καλύπτει μια ποικιλία γεύσεων· φρέσκο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα, ψάρι σε ασιατικό στυλ, στρείδια ταρτάρ, σεβίτσε, sushi, αλλά και μπέργκερ για παιδιά, vegan μουσακάς και ρουστίκ επιδόρπια κάτω από την ίδια στέγη. Την εικόνα συμπληρώνουν η ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον κυπριακό αμπελώνα και η άμεση, προσεκτική εξυπηρέτηση.
ΔEY-ΚYΡ 12.00-00.00
Periyiali Beach Latchi
Παραλιακή, οικογενειακή ταβέρνα σε ιδανική τοποθεσία, εκεί όπου σκάει το κύμα. Με φρέσκο ψάρι από τις βάρκες του, καλό τηγάνι και σχάρα. Εκτός των κλασικών και μερικές πρωτότυπες συνταγές, όπως μελιτζάνες τηγανητές και γαριδομακαρονάδα, αλλά και πιάτα με κρέας στα κάρβουνα. Δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες και έχει ωραία αισθητική με λευκές ξύλινες καρέκλες. Τα σ/κ του καλοκαιριού απαραίτητη κράτηση, γίνεται κοσμοσυρροή.
ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.00-23.00
Όλες οι προτάσεις του WIZ ΕΔΩ.