ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Biscotti με καφέ, σοκολάτα και φουντούκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 45΄

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

Για 20 κομμάτια

 

Υλικά

125 γρ. βούτυρο ανάλατο

125 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

2 αβγά

2 δόσεις καφέ espresso

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ.chocolate chips (σοκολάτα κουβερτούρα)

80 γρ. φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και τα αβγά με τον καφέ. Κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί.

2. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τη σοκολάτα και τα φουντούκια. Πλάθουμε το μείγμα σε ορθογώνιο κομμάτι πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το ορθογώνιο κομμάτι για 35 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, αφαιρούμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο.

5. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε μ’ ένα μαχαίρι ψωμιού σε φέτες 2 εκ. την κάθε μία. Τοποθετούμε τις φέτες όρθιες στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για ακόμη 10 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε τα biscotti μέσα μέχρι η θερμοκρασία να πέσει εντελώς. Αυτό κάνει τα biscotti τραγανιστά.

6. Τα διατηρούμε σφραγισμένα αεροστεγώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

11 αυλές με live μουσική

11 αυλές με live μουσική

Το Wiz σας προτείνει μαγαζιά τα οποία διαθέτουν τον παραπάνω συνδυασμό και ξέρουν καλά το μυστικό για αξέχαστες γευστικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X