ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτυχε να ακούσεις ξανά για την Ταβέρνα του Πασχάλη στον Άγιο Δομέτιο;

Κι όμως, ακόμα ανακαλύπτουμε αυθεντικές ταβέρνες με τίμιο φαγητό στην καρδιά της πόλης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κι όμως, ακόμα ανακαλύπτουμε αυθεντικές ταβέρνες με τίμιο φαγητό στην καρδιά της πόλης.

Πολύ συχνά γράφουμε -ενδεχομένως υπερβάλλοντας λίγο- ότι έχουμε ανακαλύψει το τάδε κρυμμένο στέκι, περισσότερο χρησιμοποιώντας το ρήμα «ανακαλύπτω» ως σχήμα λόγου. Αυτή τη φορά όμως πραγματικά αισθάνομαι ότι όντως έχω ανακαλύψει ένα ωραίο ταβερνάκι και μάλιστα στην καρδιά μιας περιοχής που παραδοσιακά φημίζεται για τις ταβέρνες που φιλοξενεί στα όρια της, εννοώντας τον Άγιο Δομέτιο.

Μιλώντας με ένα φίλο, στην προσπάθεια να οργανώσουμε έξοδο για σουβλάκι, μου ανέφερε μια μικρή ταβέρνα στην περιοχή. Αφού εξάντλησα τις πιθανότητες να τη γνωρίζω, αναφέροντάς του δυο ονόματα μαγαζιών που βρίσκονται εκεί κοντά, κατάλαβα πως όντως το μαγαζί αυτό δεν το είχα ακούσει ποτέ ξανά. Οπότε κλείσαμε τραπέζι για Σάββατο βράδυ, με πολλές προσδοκίες για την εμπειρία θα βιώναμε, σύμφωνα πάντα και με τα όσα είχα ακούσει.

Η Ταβέρνα του Πασχάλη όπως ονομάζεται (αν και δεν θα τη βρεις πουθενά με αυτό το όνομα, ενώ ούτε καν ταμπέλα με επιγραφή δεν υπάρχει), βρίσκεται πίσω από τις εστίες SIX, κοντά στον κυκλικό κόμβο του «Κολοκασίδη», μόλις 200 μέτρα από την κεντρική λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Αν πας αυτή την περίοδο, σίγουρα θα αγαπήσεις τη φάση στον πεζόδρομο και στην πλαϊνή αυλή. Καταπράσινο το σκηνικό, με λίγα προνομιακά τραπέζια (με καρό τραπεζομάντηλα) κάτω από μια μουριά, μια λεμονιά και ορισμένα άλλα εσπεριδοειδή, ενώ ο ζεστός φωτισμός με τα κρεμασμένα λαμπιόνια σού δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην εξοχή και πως έχει μεταφερθεί νοητά κάπου στα 90s και στα early 00s.

Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και σχεδόν μια 20ετία από τον κύριο Πασχάλη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία ο Χρήστος. Στην κουζίνα μαζί του, αλλά και στο service, είναι και η Πόπη, η οποία αναλαμβάνει κυρίως τα μαγειρευτά φαγητά (κολοκυθάκια με αυγά, μαγειρευτό συκώτι κ.λπ), ενώ όπως μας είπε δικής της παρασκευής είναι και οι σεφταλιές, οι οποίες χωρίς αμφιβολία είναι από τις πιο νόστιμες και με ισορροπημένη γεύση που δοκιμάσαμε στη Λευκωσία. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μεζεδάκια, την ευθύνη για το ψήσιμο των οποίων έχει ο Χρήστος, η γκάμα περιλαμβάνει ζουμερό χοιρινό σουβλάκι, χωριάτικο λουκάνικο, χαλούμι, σουβλάκι κοτόπουλο, συκώτι, ελιές «οφτές», τηγανιτές πατάτες, ξιδάτο αγγουράκι, ταχίνι, γιαούρτι και μια πλούσια φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Εδώ στον Πασχάλη δεν θα βρεις πολλά, δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει μενού, πλην όμως θα φας νόστιμο και τίμιο φαγητό, σε πολύ κανονικές τιμές. Τόσο η αισθητική του χώρου, όσο και η εξυπηρέτηση, το λιτό μενού με τα απολύτως απαραίτητα, η νοστιμιά, η φρεσκάδα και η τιμολόγηση, σίγουρα καθιστούν την ταβέρνα ως έναν κρυμμένο θησαυρό που πρέπει να ψάξεις για να τον βρεις.

Ο Χρήστος μάς λέει πως ούτε σελίδες στα social media έχει, ούτε καν επιγραφή έξω από το μαγαζί. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα αυτοκόλλητο πάνω στο οποίο αναγράφονται οι λέξεις σουβλάκια, σιεφταλιές, είδη σχάρας και take away. Παρόλα αυτά, παρατηρεί ότι η από στόμα σε στόμα φήμη του μαγαζιού μεγαλώνει! Κάπως έτσι φτάσαμε κι εμείς στην Ταβέρνα του Πασχάλη, που πλέον είναι το Χρήστου, ενός πρώην αναβάτη ιπποδρομιών, ο οποίος βρέθηκε εκεί από μια τυχαία συγκυρία, δίνοντας το δικό του στίγμα σε αυτό το ωραίο συνοικιακό μαγαζί στον Άγιο Δομέτιο.

Εμείς θα επιστρέψουμε σίγουρα, πολύ απλά γιατί αγαπάμε τα αυθεντικά στέκια με τα καρό τραπεζομάντηλα, το αληθινό φαγητό και το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι κάτω από την προνομιούχα μουριά!

Info
Τηλ. 22770633
Πεντελικού 29, Άγιος Δομέτιος
Μόνο βράδυ, δεν διαθέτει υπηρεσία delivery

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση