ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Memento Mori: Κλεφτή ματιά στο νέο εστιατόριο της Λευκωσίας

Wiz Guide

Στο πολύ ωραίο κτήριο που για πολλά χρόνια βρισκόταν το Domus, το εμβληματικό εστιατόριο στην εντός των τειχών Λευκωσία, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί τους πρώτους του πελάτες το ολοκαίνουργιο Memento Mori.

Η εικόνα του εστιατορίου άλλαξε εντελώς και χρωματικά και σε ότι αφορά στην αισθητική, πλην όμως ο χαρακτήρας του χώρου (μέσα και έξω) έχει διατηρηθεί. Στοιχεία όπως οι ξύλινοι δοκοί, οι καμάρες, τα επιβλητικά ξύλινα παντζούρια, η πέτρα και οι μεταλλικές λεπτομέρειες στα μπαλκόνια έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, πλην όμως το design πλέον είναι αρκετά πιο μοντέρνο και πιο μεσογειακό-ελληνικό θα τολμούσαμε να πούμε.

Μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση έχει το μενού που επιμελείται ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο WiZ λίγο πριν το επίσημο opening. Ο σημαντικός Ελλαδίτης σεφ είναι ο consultant chef του Memento Mori, ενώ μέσα στην κουζίνα επικεφαλής θα είναι ο για πολλά χρόνια συνεργάτης του Άγγελου Μπακόπουλου, σεφ Δημήτρης Ζουζούνης.

Όπως έχουμε γράψει ήδη σε προηγούμενο άρθρο, πίσω από το νέο εστιατόριο της παλιάς πόλης βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του Domus, Μάριος Κυπριανίδης, αλλά και ο Τάσος Φάκας, οι οποίοι λίγους μήνες πριν σύστησαν στη Λευκωσία το open air bar restaurant Bálza, που βρίσκεται στον 7ο όροφο του Μεγάρου Χατζησάββα.

Σε ότι αφορά στην ονομασία Memento Mori, να πούμε ότι πρόκειται για μια λατινική φράση που σημαίνει «να θυμάσαι ότι είσαι θνητός» και κατ’ επέκταση να μη ξεχνάς ποτέ ότι στη ζωή πρέπει να έχεις φιλοδοξίες και να προσπαθείς να τις πραγματοποιείς. Η προέλευση της φράσης πιστώνεται στη στιγμή της στέψης των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, αφού λέγεται πως πάντα υπήρχε κάποιος που επαναλάμβανε στον αυτοκράτορα τη φράση «Memento Mori», το οποίο σημαίνει «θυμήσου το θάνατο». Αυτό γινόταν για να του υπενθυμίσει την θνησιμότητά του, ότι δηλαδή είναι ένα ον εφήμερο και με περιορισμένες δυνατότητες ώστε να τον αποτρέψει από το να είναι άδικος και αλαζόνας.

*Οι φωτογραφίες του χώρου λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψής μας με αφορμή τη συνέντευξη με τον σεφ, η οποία θα δημοσιευθεί στο WiZ τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση