ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι νικητές των Βραβείων Ποιότητας 2018 (Βίντεο)

Για πέμπτη χρονιά βραβεύτηκε η ελίτ των Κύπριων παραγωγών.

Newsroom K

Με ιδιαίτερη χαρά το «Γαστρονόμος» και η «Η Καθημερινή» βράβευσαν για πέμπτη χρονιά διακεκριμένους Κύπριους παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ελληνικών τροφίμων, σε μια όμορφη τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στο Κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Η βράβευση κάλυψε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα και έφερε στο προσκήνιο ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται με πείσμα, ήθος και ευσυνειδησία, προβάλλοντας εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Οι ιστορίες των 11 βραβευμένων, φωτίστηκαν μέσα από καλοφτιαγμένα βίντεο. Το κοινό παρακολουθούσε με τα μάτια και τα αυτιά ορθάνοιχτα μια σπουδαία γιορτή, όπου τιμήθηκε η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η μοναδικότητα και η αξιοσύνη των Κύπριων παραγωγών, οι οποίοι αποδεικνύουν με τα προϊόντα τους ότι η Κύπρος μπορεί να κάνει τη διαφορά διεθνώς, φτάνει να επενδύσει στην ποιότητα, τη μοναδικότητα και στην καινοτομία.


Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν φέτος

Για πρώτη φορά φέτος, δόθηκε βραβείο και σε τυποποιημένο, βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο. «Το πλεονέκτημα της πατρίδας μας βρίσκεται στην παραγωγή γαστρονομικών προϊόντων» τόνισε ο αρχισυντάκτης της online έκδοσης της «Κ» Γιάννης Αδειλίνης, προλογίζοντας τη βραδιά. «Και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι να μπορέσουμε να διαθέσουμε περισσότερα κυπριακά τρόφιμα και κρασιά στα εκατομμύρια των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Προϊόντα, μοναδικά και κυπριακά, με πολύ καλή πρώτη ύλη, από παραγωγούς και εταιρείες που έχουν μεράκι, πάθος, αξιοσύνη, αγάπη για την κυπριακή γη, επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και όραμα». Ο κ. Αδειλίνης επαίνεσε παράλληλα την άνοδο της ποιότητας των κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες, σημείωσε ωστόσο την ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής, με την αρωγή και τη στήριξη του κράτους. «Σήμερα βραβεύουμε χρήσιμους, αυθεντικούς ανθρώπους που με την επιμονή και τα θάρρος τους, ανοίγουν δρόμους στο κυπριακό επιχειρείν, διαμορφώνουν ένα νέο γαστρονομικό ήθος και μας κάνουν περήφανους», κατέληξε.

«Απόψε έχω δει σε όλους τους νικητές, αγάπη και υπερηφάνεια γι’ αυτό που κάνουν και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ιδιαίτερα για το μέλλον της κυπριακής γαστρονομίας, η οποία πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της Μεσογείου», τόνισε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, λίγο πριν απονείμει στον φετινό νικητή το βραβείο Ετικέτας και Συσκευασίας

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης από την πλευρά του, δίνοντας το Τιμής Ένεκεν βραβείο μίλησε για τους οραματιστές που συναντάμε στην κυπριακή ύπαιθρο, οι οποίοι μοχθούν για τα παραδοσιακά μας προϊόντα. «Το κράτος έχει κάποια προγράμματα στήριξης στους ανθρώπους της υπαίθρου, έχουν βοηθήσει, πρέπει όμως να τα δούμε πιο συνολικά», τόνισε ο υπουργός. «Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του νέου κυπριακού προϊόντος, αναπόσπαστο μέρος του τουρισμού και με το νέο υφυπουργείο Τουρισμού θα δούμε τα πράγματα πιο συνολικά, ούτως ώστε με αυτές τις οριζόντιες πολιτικές και σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία να κάνουμε αυτά τα προγράμματα που θα βοηθήσουν αυτούς τους οραματιστές, θα βοηθήσουν την πραγματική οικονομία της Κύπρου».

Παρουσιάστρια της βραδιάς για άλλη μια χρονιά, ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Αποστόλου.


Στιγμιότυπο με τους καλεσμένους 

Οι νικητές

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Οργανικό παρθένο ελαιόλαδο Strakka

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
Το Ανωϋρκάτικο, Γαλακτοκομείο Το Ανωϋρκάτικο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Μαρμελάδα μόσφιλο, Mama Made

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Αθηενίτικο ψωμί, Φούρνοι Ζορπάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Χυμοί ΚΕΑΝ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Προϊόντα Golden Donkey Farm

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για λευκό κρασί
Δαφέρμου Λευκό, κτήμα Δαφέρμου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για ροζέ κρασί
Γρίφος 3, οινοποιείο Βλασίδη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για ερυθρό κρασί
Γιαννούδι, οινοποιείο Τσιάκκας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Atsas organic products, παρθένο ελαιόλαδο

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Ανδρέας Κυριακίδης (οινοποιείο Βουνί Παναγιάς), ως άξιος πρεσβευτή της κυπριακής υπαίθρου και των γηγενών ποικιλιών.


Στα Βραβεία Ποιότητας 2018 περήφανος χορηγός ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης και υποστηρικτής Κυπριακού Τουρισμού η αεροπορική εταιρεία Blue Air

Η γιορτή μετά την τελετή βράβευσης συνεχίστηκε στο φουαγιέ του θεάτρου όπου οι καλεσμένοι δοκίμασαν μερικά από τα προϊόντα που βραβεύτηκαν καθώς και άλλα ποιοτικά, κυπριακά προϊόντα, με συνταγές που επιμελήθηκαν η Αθηνά Λοϊζίδου και η Μαριλένα Ιωαννίδου μαζί με την ομάδα των σεφ από τη CITO gourmet, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή η υπέροχη, κυπριακή βραδιά

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση