ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:17
 

Οι νικητές των Βραβείων Ποιότητας 2018 (Βίντεο)

Για πέμπτη χρονιά βραβεύτηκε η ελίτ των Κύπριων παραγωγών.

Newsroom K

Με ιδιαίτερη χαρά το «Γαστρονόμος» και η «Η Καθημερινή» βράβευσαν για πέμπτη χρονιά διακεκριμένους Κύπριους παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ελληνικών τροφίμων, σε μια όμορφη τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στο Κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Η βράβευση κάλυψε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα και έφερε στο προσκήνιο ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται με πείσμα, ήθος και ευσυνειδησία, προβάλλοντας εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Οι ιστορίες των 11 βραβευμένων, φωτίστηκαν μέσα από καλοφτιαγμένα βίντεο. Το κοινό παρακολουθούσε με τα μάτια και τα αυτιά ορθάνοιχτα μια σπουδαία γιορτή, όπου τιμήθηκε η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η μοναδικότητα και η αξιοσύνη των Κύπριων παραγωγών, οι οποίοι αποδεικνύουν με τα προϊόντα τους ότι η Κύπρος μπορεί να κάνει τη διαφορά διεθνώς, φτάνει να επενδύσει στην ποιότητα, τη μοναδικότητα και στην καινοτομία.


Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν φέτος

Για πρώτη φορά φέτος, δόθηκε βραβείο και σε τυποποιημένο, βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο. «Το πλεονέκτημα της πατρίδας μας βρίσκεται στην παραγωγή γαστρονομικών προϊόντων» τόνισε ο αρχισυντάκτης της online έκδοσης της «Κ» Γιάννης Αδειλίνης, προλογίζοντας τη βραδιά. «Και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι να μπορέσουμε να διαθέσουμε περισσότερα κυπριακά τρόφιμα και κρασιά στα εκατομμύρια των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Προϊόντα, μοναδικά και κυπριακά, με πολύ καλή πρώτη ύλη, από παραγωγούς και εταιρείες που έχουν μεράκι, πάθος, αξιοσύνη, αγάπη για την κυπριακή γη, επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και όραμα». Ο κ. Αδειλίνης επαίνεσε παράλληλα την άνοδο της ποιότητας των κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες, σημείωσε ωστόσο την ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής, με την αρωγή και τη στήριξη του κράτους. «Σήμερα βραβεύουμε χρήσιμους, αυθεντικούς ανθρώπους που με την επιμονή και τα θάρρος τους, ανοίγουν δρόμους στο κυπριακό επιχειρείν, διαμορφώνουν ένα νέο γαστρονομικό ήθος και μας κάνουν περήφανους», κατέληξε.

«Απόψε έχω δει σε όλους τους νικητές, αγάπη και υπερηφάνεια γι’ αυτό που κάνουν και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ιδιαίτερα για το μέλλον της κυπριακής γαστρονομίας, η οποία πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της Μεσογείου», τόνισε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, λίγο πριν απονείμει στον φετινό νικητή το βραβείο Ετικέτας και Συσκευασίας

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης από την πλευρά του, δίνοντας το Τιμής Ένεκεν βραβείο μίλησε για τους οραματιστές που συναντάμε στην κυπριακή ύπαιθρο, οι οποίοι μοχθούν για τα παραδοσιακά μας προϊόντα. «Το κράτος έχει κάποια προγράμματα στήριξης στους ανθρώπους της υπαίθρου, έχουν βοηθήσει, πρέπει όμως να τα δούμε πιο συνολικά», τόνισε ο υπουργός. «Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του νέου κυπριακού προϊόντος, αναπόσπαστο μέρος του τουρισμού και με το νέο υφυπουργείο Τουρισμού θα δούμε τα πράγματα πιο συνολικά, ούτως ώστε με αυτές τις οριζόντιες πολιτικές και σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία να κάνουμε αυτά τα προγράμματα που θα βοηθήσουν αυτούς τους οραματιστές, θα βοηθήσουν την πραγματική οικονομία της Κύπρου».

Παρουσιάστρια της βραδιάς για άλλη μια χρονιά, ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Αποστόλου.


Στιγμιότυπο με τους καλεσμένους 

Οι νικητές

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Οργανικό παρθένο ελαιόλαδο Strakka

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
Το Ανωϋρκάτικο, Γαλακτοκομείο Το Ανωϋρκάτικο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Μαρμελάδα μόσφιλο, Mama Made

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Αθηενίτικο ψωμί, Φούρνοι Ζορπάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Χυμοί ΚΕΑΝ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Προϊόντα Golden Donkey Farm

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για λευκό κρασί
Δαφέρμου Λευκό, κτήμα Δαφέρμου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για ροζέ κρασί
Γρίφος 3, οινοποιείο Βλασίδη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ για ερυθρό κρασί
Γιαννούδι, οινοποιείο Τσιάκκας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Atsas organic products, παρθένο ελαιόλαδο

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Ανδρέας Κυριακίδης (οινοποιείο Βουνί Παναγιάς), ως άξιος πρεσβευτή της κυπριακής υπαίθρου και των γηγενών ποικιλιών.


Στα Βραβεία Ποιότητας 2018 περήφανος χορηγός ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης και υποστηρικτής Κυπριακού Τουρισμού η αεροπορική εταιρεία Blue Air

Η γιορτή μετά την τελετή βράβευσης συνεχίστηκε στο φουαγιέ του θεάτρου όπου οι καλεσμένοι δοκίμασαν μερικά από τα προϊόντα που βραβεύτηκαν καθώς και άλλα ποιοτικά, κυπριακά προϊόντα, με συνταγές που επιμελήθηκαν η Αθηνά Λοϊζίδου και η Μαριλένα Ιωαννίδου μαζί με την ομάδα των σεφ από τη CITO gourmet, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή η υπέροχη, κυπριακή βραδιά

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του ...»
ΑΝΤΡΕΑΣ Χ  |  11:17

Χαμηλές προσδοκίες από Γκουτέρες

«O μη `κανονικός` ΓΓ του ΟΗΕ ξέχασε να αναφέρει στην έκθεση του την Τουρκία. Απλά του διέφυγε.... »
ΑΚΑ  |  10:05

Περδίος: Δεν με ικανοποιεί η παράταση στο Brexit

«Τα παιδία δεν …παίζει πλέον, αφού τα βρίσκουν σκούρα, και δεν ξέρουν τι να κάνουν!!!»
Ai Em  |  09:38

Σεβασμό στο Εφετείο ζητάει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου

«Ακούστε τον άνθρωπο που με δικές του οδηγίες κατάστρεψε την οικονομία του τόπου και συνεχίζει προς αφανισμό ...»
ΑΚΑ  |  21:05

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στη Λεμεσό, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, ένα εστιατόριο διακοσμημένο σε λιτό και σύγχρονο ύφος

Yabashi Asian Fusion

Η κουζίνα του Yabashi περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα γεύσεων μεταξύ των οποίων θα διακρίνετε κινέζικες, ταϊλανδέζικες, ιαπωνικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του θα βρείτε σαλάτες, black angus και veal steak, φιλέτα black angus αλλά και κλασικές επιλογές

Minotavros / Εστιατόριο

Ο χώρος ευρύχωρος με μεγάλη βεράντα έξω και απλή διακόσμηση με έντονο το ξύλο και τον χαμηλό φωτισμό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το trend αυτό που έγινε τρόπος ζωής τα σαββατοκύριακά μας ενσωματώνεται στα κυπριακά δεδομένα

Brunch στο Χωριό

5 μέρη στα οποία θα φάτε εξαιρετικό brunch δίνοντάς σας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε παραδοσιακές γεύσεις ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η διακόσμησή του παντρεύει την κλασική ομορφιά του κτηρίου με την πιο ποπ, fashion εκδοχή με έντονα τα ροζ και μπλε χρώματα

G. Bar / Cafe

Συνδυάζει αρμονικά 3 διαφορετικά concepts όπως υπηρεσίες ομορφιάς (νύχια, μαλλιά, μακιγιάζ), café αλλά και χώρο όπου διεξάγονται ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Παραμένει αφοσιωμένο στην ποιότητα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά.

Ariston / Sweet Tooth

Πέρα από τα λουκούμια γάμου θα βρεις εντυπωσιακές τρισδιάστατες τούρτες, γλυκά και κεραστικά που βάζουν σε πειρασμό να θές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας μεγάλος χώρος, στο κέντρο της Λευκωσίας, με vintage American style διακόσμηση και μπιλιάρδο

Baristic / All day bar

Στο μενού του θα βρείτε διεθνείς επιλογές όπως steak burger, grand μπριζόλα, baristic burger
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού τους θα βρείτε διάφορες γευστικές επιλογές με περίεργες ονομασίες όπως ταραντούλα veggie burgers, hotdogs σαν κομμένα δάχτυλα

Atmozfear / Lounge Bar

Με διακόσμηση που κόβει την ανάσα να παραπέμπει σε νεκροταφείο και με το συναίσθημα του φόβου να επικρατεί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες

Paul / Φούρνος-Cafe

127 χρόνια εμπειρίας στεγάστηκαν στο ανακαινισμένο food hall του mall of Cyprus με διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο όπου ήταν παλιά η γνωστή μπιραρία Brickyard

Σαββίκος / Ψητοπωλείο

Πρόκειται για ένα brand με ιστορία 70 χρόνων που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη και τώρα και στην Κύπρο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στην όμορφη βεράντα του που είναι σε boho διάθεση θα απολαύσετε όλες τις καλοφτιαγμένες γαστρονομικές προτάσεις

Mad Burger / Burger Bar

Εξαιρετικά χορταστικά burgers και αφράτα ψωμάκια σάς περιμένουν σε έναν όμορφο και καλόγουστο χώρο, στην περιοχή Εναέριου ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X