ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολό με κιμά, Μπέικον και Φινόκιο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι καθαρισμένα και κομμένα σε 8 μοίρες

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λόξες φέτες

Τα φύλλα από 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

200 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους

200 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

1 κιλό βοδινό κιμά

1 κιλό χοιρινό κιμά

2 αβγά

3 κουταλιές μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU

Αλάτι- πιπέρι

12 φέτες μπέικον

100 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε

2 κουταλάκι ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαρμέλαδα δαμάσκηνο

1 κουταλιά παστά ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 
    2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα φύλλα δεντρολίβανο σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ρίχνουμε στο πολιμίξερ και αλέθουμε. 
    3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πολιμίξερ σε ένα μπολ μαζί με το χαλούμι, την φρυγανιά, τους κιμάδες, τα αβγά, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά.
    4. Σε ένα μεγάλο πυρέξ, πλάθουμε το μίγμα κιμά σε σχήμα ρολό. Τοποθετούμε το μπέικον σε σταυρωτή σειρά πάνω στο ρολό. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το ρολό καλυμμένο για 30 λεπτά. 
    5. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον ζωμό, την μαρμελάδα και την πάστα ντομάτα. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ με το ρολό και ψήνουμε μαζί, σε ακάλυπτο πυρέξ αυτή την φορά για ακόμα 45 λεπτά. 
    6. Σερβίρουμε το φαγητό σε φέτες με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση