ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα οκτώ κυπριακά χωριά με τις ίσως περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια

Έχοντας μάλιστα πολλές επιλογές

Wiz Guide

Οκτώ χωριά της κυπριακής υπαίθρου για να εκδράμουμε με οικογένεια και φίλους, απολαμβάνοντας μεζεδάκια, μαγειρευτό φαγητό, γεύσεις του τόπου μας, αλλά και γεύσεις από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Έχοντας μάλιστα πολλές επιλογές.

Χωρίς αμφιβολία, ο ΚΑΘΗΚΑΣ είναι η κοινότητα με τις περισσότερες ταβέρνες στην Κύπρο. Μεζεδάκια σε Κυπάρισσο, Γιάννη, Πετραδάκι, Στέκι του Παναή, ΦύτοImogen’s Inn, ενώ φαγητό στο χωριό θα βρείτε και στα The Farmyard (ασιατική και διεθνή κουζίνα), Kathikas Square Gin Bar, και Sterna Winery.

Πολύ πολύ κοντά σε επιλογές βρίσκεται και το ΟΜΟΔΟΣ, ένα χωριό που παραδοσιακά προτιμάται από τους γκουρμέ ταξιδιώτες -ντόπιους και ξένους. Μεζεδάκια θα βρείτε στον Κυρ Γιάννη, στο Κατώι, στην Αυλή του Θεμιστοκλή, στις Μαύρες Χήνες και στο Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος, αλλά και στις ταβέρνες Μακρυνάρι, Αμπελοθέα, Θεμελιό και Καμάρα. Ποιοτική κουζίνα θα απολαύσετε στο εστιατόριο Πλαγιά του οινοποιείου Οίνου Γη, μπούκωμα θα βρείτε στα Αρκατένα Φωτεινής, ενώ τέλος μάθε πως και το George’s daughter & son προσφέρει brunch και διάφορα σνακ, αλλά και το ολοκαίνουργιο Terrazza Roof Bar.

Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος

Σε πολύ hot προορισμό για παραδοσιακές γεύσεις έχει εξελιχτεί και το ΒΟΥΝΙ, τόσο για το πολύ ποιοτικό φαγητό που προσφέρει όσο και για τα ωραία vibes που εκπέμπει. Ωραία Ελλάς, Τάκης, ΒουνιώτικοΤαβερνάκι της Λένιας και Monte Vouni για κυπριακή κουζίνα, ενώ στο χωριό θα βρείτε φαγητό και στο Οίνου Στράτα αλλά και ορισμένα σανκ στο Μαχαζάκι.

Η πολύ όμορφη ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ, της οποίας μάλιστα φέτος τα γραφικά σοκάκια πρωταγωνιστούν στην τηλεόραση, παραδοσιακά μάς προσφέρει πολλές και δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις. Από τον Μύλο και τον Ληνό, μέχρι το Ποτζιή Ποδά και τη Δροσερή Ποταμιά, κόσμος (σχεδόν καθημερινά) προσπαθεί να βρει το ιδανικότερο μέρος για να σβήσει την πείνα του. Ο Ζούμος, ο Χρυσανθής, ο Άης Γιώρκης, η Ταβέρνα Στου Ζοππή, αλλά και το Vengera είναι κάποιες από τις επιλογές που υπάρχουν μέσα και γύρω από το χωριό.

Μύλος

Στην επαρχία Λευκωσίας, πολλές είναι οι επιλογές για φαγητό και στον ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Βυζαντινό, Πάνθεον, Λουτράκι, Παλιό Σινεμά, Πανόραμα, ΚαφεΟίνος, για platters αλλά και το προνομιούχο Nous, δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Παλιό Σινεμά

Είτε για κρεατομεζέ είτε για ψαρομεζέ αποφασίσεις να πας στον ΑΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ Λάρνακας, σίγουρα το σκηνικό αλλά κυρίως οι γεύσεις θα σε αποζημιώσουν. Ψάρι θα βρεις στον πρόσφατα ανακαινισμένο Πεντάσχοινο, στον Μάμα, στη Λίμνη και στο Landa, ενώ ποιοτική κρεατοφαγία προσφέρουν ο Παλιομούχταρος, η Καλή ΕυτυχίαΤο Βάσανο και Άννα Μαρία. Σνακ θα βρείτε και στο Akakia Beach Bar.

Πεντάσχοινος

Για ψάρι φυσικά, ένας είναι ο απόλυτος προορισμός. ΖΥΓΙ! Οι επιλογές πολλές, δίπλα στο κύμα αλλά και μέσα στο χωριό. Santa Elena, Captain’s Table, Καθαρή καρδιά, Λοΐζος Κουμπαρής, Old Zygi, Hercules, Το Αρχιπέλαγο, Γεωργαλλάς, είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές στο απόλυτο ψαροχώρι του νησιού.

Λοΐζος Κουμπαρής

Αν μιλάμε για μεζέ φυσικά κι αν ταξιδέψουμε ως την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, μπορούμε να πούμε πως άλλος ένας σοβαρός παίχτης στην παράδοση και τις γεύσεις της είναι η ΣΩΤΗΡΑ. Από τον Μουσικό, ως το Πλουμί και το Old Simos, και από τον Γαβρίλη ως τον Παγκέρη και τον Στράππο, τα πιάτα που βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα τους έχουν καταφέρει να κερδίσουν πολλούς φανατικούς καλοφαγάδες.

Μουσικός

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση