ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απολαυστικά λάβα κέικ σοκολάτας με παγωτό φιστίκι

Το «λάβα» κεικ ονομάζεται έτσι γιατί στο κέντρο του η σοκολάτα είναι υγρή και ρευστή σαν τη... λάβα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά για 4 μερίδες

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
30 γρ. βούτυρο
70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο κακάο για τα φορμάικα
Για το στήσιμο
Παγωτό PistachioP&P

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο   Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος Ψησίματος: 6’

Θα χρειαστούμε 4 ατομικά φορμάκια χωρητικότητας 200 ml το καθένα, τη βάση των οποίων στρώνουμε με λαδόχαρτο.
Η συνταγή είναι φτιαγμένη στην χύτρα ταχυτάτας FISSLER των 6.5L

Εκτέλεση

1.Βουτυρώνουμε και «αλευρώνουμε» με κακάο τα τέσσερα φορμάκια.

2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά το βούτυρο με τη σοκολάτα και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε.

3. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι μέχρι τα 3/4 με το μείγμα.

4. Ρίχνουμε στην χύτρα ¼ ποτήρι νερό, τοποθετούμε το καλαθάκι μέσα στην χύτρα. Βάζουμε τα φορμάκια στο καλαθάκι, κλίνουμε την χύτρα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ρυθμίζουμε την βαλβίδα στην ρύθμιση 1. Όταν φανεί ο κίτρινος δάκτυλος χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, αποσύρουμε την χύτρα από την φωτιά και χρησιμοποιούμε την λειτουργία εκτόνωσης πίεσης της βαλβίδας για να ανοίξουμε την χύτρα.

5. Αφήνουμε τα κέικ 10 λεπτά να κρυώσουν και τ’ αφαιρούμε προσεκτικά απ’ τα φορμάκια τους. Τα σερβίρουμε με παγωτό Pistachio P&P.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση