ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:24
 

Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με καρύδα σε στύλ «Survivor»

Newsroom Κ, Αθήνα

Υλικά για 6 μερίδες

200 γρ. σοκολάτα λευκή, μισολιωμένη σε μπεν μαρί
120 γρ. γάλα καρύδας
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1-3 φύλλα, ανάλογα με το βάρος τους – υπάρχουν των 5 γρ., των 2,5 γρ. ή και μικρότερα)
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά (πολύ κρύα)
3 ολόκληρες καρύδες για το σερβίρισμα (σε ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ)
αφυδατωμένες νιφάδες καρύδας, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία: 20΄, Παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (σταματάμε πριν σφίξει εντελώς σε σαντιγί).

Προσοχή: αν την παραχτυπήσουμε, θα κιτρινίσει και θα κόψει, γι’ αυτό θέλει παρακολούθηση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε κατά μέρος ή τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ρίχνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο προτού αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε.

Στραγγίζουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε για να λιώσουν. Αδειάζουμε το γάλα πάνω από τη μισολιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η θερμοκρασία του να πέσει στους 35°-40° C (τόσο ώστε να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό) και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες).

Σπάμε τις καρύδες στα δύο χτυπώντας στο κέντρο τους γύρω-γύρω μέχρι να σπάσουν. Γεμίζουμε κάθε κούπα με τη μους (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε κορνέ). Γαρνίρουμε με τις αφυδατωμένες φλούδες καρύδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X