ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτός είναι ο λόγος που η Βασίλισσα φοράει μόνο πέρλες

Το αγαπημένο της αξεσουάρ

must.com.cy

Πλέον, όλος ο κόσμος της Βρετανικής μόδας γνωρίζει ότι το signature look της βασίλισσας Ελισάβετ ολοκληρώνεται μόνο με την τριπλή σειρά από μαργαριτάρια που φορά στο λαιμό. Κόσμημα το οποίο επέλεξε να φορέσει ακόμη και στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο λόγος, φαίνεται να είναι μια οικογενειακή παράδοση που κρατά εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Η συγγραφέας του βιβλίου «The Queen’s Jewels», Leslie Field, έχει εκμυστηρευτεί ακριβώς αυτό, σε μία συνέντευξή της στο περιοδικό “People”, «Εδώ και χίλια χρόνια, τα μαργαριτάρια αποτελούν μέρος της παράδοσης για τις βασίλισσες – δεν υπήρξε ποτέ καμία που δεν φορούσε μαργαριτάρια. Είναι σπάνια, όμορφα, λαμπερά και όσο περισσότερο τα φοράς, τόσο πιο λαμπερά γίνονται».

Επιπρόσθετα, το στοιχείο της εθιμοτυπίας είναι για την βασιλική οικογένεια πρωτόκολλο, αφού για αυτούς μια κυρία πρέπει να φοράει μαργαριτάρια όλη την ημέρα, ενώ μετά τις 6 το απόγευμα να φοράει διαμάντια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Η Βασίλισσα, όπως όλοι φανταζόμαστε έχει μια τεράστια συλλογή από μαργαριταρένια κολιέ, διαφόρων μεγεθών, τα οποία φημολογείται ότι λάτρευε από μικρή ηλικία, καθώς ήταν παράδοση της Βασίλισσας Βικτώρια.

Η συγγραφέας είχε γράψει για αυτό «Η βασίλισσα Βικτώρια έδινε στα γενέθλια της κάθε κόρης και εγγονής της ένα μαργαριτάρι, έτσι ώστε μέχρι την ηλικία των 18, να έχουν συγκεντρωθεί όσα χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα κολιέ».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Ενώ κατέληξε, με το δεδομένο ότι οι γονείς της Βασίλισσας συνέχισαν την παράδοση, δίνοντάς της για δώρο στα πρώτα της γενέθλια μια αλυσίδα, στην οποία κάθε χρόνο προσέθεταν 2 μαργαριτάρια. Όμως η ίδια δέχτηκε ένα ολοκληρωμένο μαργαριταρένιο κολιέ το 1937 μετά και την ολοκλήρωση της στέψης της.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση