ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Έφυγε» η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών η μοναδική απόγονος

Newsroom K

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη, Άννα Βούλγαρη.

Την είδηση επιβεβαιώνουν τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης και όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, η Άννα μιλούσε άπταιστα ελληνικά και δήλωνε περήφανη για την καταγωγή της με κάθε ευκαιρία.

 

 

Αν και στην ζωή της αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, με ίσως μεγαλύτερη την απαγωγή της μαζί με τον γιό της, η ίδια φαίνεται να έζησε μια παραμυθένια ζωή. Αναφερόμενη στην απαγωγή της στο παρελθόν, η ίδια δήλωσε: «Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελληνίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας είχε αποκτήσει τρία παιδιά και ποτέ δεν μπόρεσε να ξεχάσει την Ελλάδα - την οποία φαίνεται να επισκεπτόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τοπικά μέσα της Παραμυθιάς και όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του lifo.gr, τον Μάρτιο του 2019, η Άννα Βούλγαρη συναντήθηκε με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης. Η ίδια φαίνεται να επιθυμούσε μάλιστα να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση

X