ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Helen Mirren μιλά για την σεξουαλική παρενόχληση στα 13 της χρόνια

Όσα είπε η ίδια σε συνέντευξή της

must.com.cy

Η Oscarική Helen Mirren αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό την τραυματική εμπειρία που έζησε στα 13 της χρόνια από άγνωστο επιδειξία στο τρένο. Το περιστατικό περιγράφει σε συνέντευξή της.

Αρχικά η ίδια μίλησε για την τότε εποχή και την συχνότητα των περιστατικών «Εκείνη την εποχή τα περιστατικά παρενόχλησης αποτελούσαν καθημερινότητα για εμένα αλλά και για άλλες κοπέλες της ηλικίας μου. Από μια ατάκα, μέχρι να με ακολουθούν στον δρόμο. Η ευαλωτότητα ενός μικρού κοριτσιού ήταν εκείνο που ωθούσε τους άντρες να κάνουν επίδειξη της δύναμής τους».

Η ίδια από την ημέρα που ξέσπασε το κίνημα MeToo είναι θερμή υποστηρικτής του πιστεύοντας ότι «ήρθε η ώρα οι γυναίκες να δράσουν ενάντια στις πράξεις αυτές», γι’ αυτό και έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της L'Oreal ενάντια στην παρενόχληση στον δρόμο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

 

Μετά και την υπόθεση Weinstein η Mirren είχε περιγράψει και το περιστατικό που στιγμάτισε τη δική της ζωή «Στα 20 μου υπήρχαν στιγμές που θα καθόμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου να διαβάσω ένα βιβλίο, παρά να βγω έξω και να περάσω καλά για να αποφύγω τέτοιες συμπεριφορές».

Στόχος της πλέον είναι η εκπαίδευση των περαστικών για το πώς να επέμβουν με ασφάλεια σε περίπτωση που βρεθούν σε κάποιο σχετικό συμβάν αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον των θυμάτων, ώστε να λάβουν δράση με σκοπό εκείνοι που συνεχίζουν να φέρονται με αυτόν τον τρόπο, να σταματήσουν μια και καλή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση