ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Η Μπριζίτ Μακρόν μιλά «για τη ζωή στην κορυφή»

Εκπροσωπώντας τη Γαλλία συνεργάζεται με φιλανθρωπικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες

Newsroom Κ, Αθήνα

Με αφορμή την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο, η σύζυγός του, Μπριζίτ, η οποία τον συνόδευσε στην Ουάσιγκτον μίλησε για το τι ακριβώς σημαίνει «να ζήσεις στην κορυφή».

Σε δηλώσεις της στα γαλλικά μέσα, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας είπε ότι «ήταν δύσκολο να βρει ειρήνη και ησυχία σε αυτή τη δουλειά», αναφερόμενη στον επίσημο δημόσιο ρόλο που της έχει αναθέσει ο κ. Μακρόν αμέσως μετά την εκλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι ο κ. Μακρόν εγκατέλειψε τα σχέδιά του να δημιουργήσει ενός καθεστώς Πρώτης Κυρίας - όπως ισχύει στις ΗΠΑ -, ανέθεσε στην ίδια επίσημο δημόσιο ρόλο. Εκπροσωπώντας, λοιπόν τη Γαλλία η Μπριζίτ συνεργάζεται με φιλανθρωπικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν αμείβεται, δεν έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό ούτε υπαλληλικό προσωπικό, αλλά έχει στη διάθεσή της τρεις συνεργάτες: δύο προεδρικούς συμβούλους αποσπασμένους σε αυτήν και μία γραμματέα.

Ο νέος της ρόλος, εστιάζει μεταξύ άλλων σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας και ισότητας των φύλων. «Δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθεις σε αυτόν τον ρόλο», επισημαίνει η ίδια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε επίσημες επισκέψεις, όπως αυτή στην Ουάσιγκτον, ακολουθεί οδηγίες: «Στέκομαι όπου μου υποδεικνύουν».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σχολείο του Τζορτζτάουν, η Μπριζίτ Τρονιέ - Μακρόν μίλησε αναλυτικά για τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Αναγνώρισε ότι φέρει τις ευθύνες της «Πρώτης Κυρίας», της εκπροσώπησης της χώρας της, αλλά τόνισε: «Προσπαθώ να ζω μια φυσιολογική ζωή, να συναντώ ανθρώπους, δεν έχω αλλάξει την καθημερινότητά μου». Μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας από τον Μακρόν «δεν έχω αλλάξει, ούτε τον τρόπο που σκέφτομαι, ούτε τον τρόπο ζωής μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Για μένα, είμαι η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, όχι του προέδρου», τόνισε η Μπριζίτ προσθέτοντας ότι «δεν αισθάνομαι καθόλου ως «Πρώτη Κυρία». Η ίδια σημείωσε ότι δεν απορρίπτει αυτόν τον ρόλο και επισημαίνει ότι άσχετα με αυτή την ευθύνη που έχει αναλάβει, δεν αισθάνεται διαφορετικά από τη γυναίκα που ήταν προτού διαβεί το κατώφλι του Ελιζέ.

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για ρεπό», είπε σε συνέντευξή της σε γαλλικό ραδιόφωνο και πρόσθεσε: «Οπου και να είσαι, θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα σε τραβήξει φωτογραφία. Δεν υπάρχει ποτέ χρόνος όπου μπορεί να είσαι εντελώς ήσυχος».

Με πληροφορίες από BBC.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση

X