ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Scarlett Johansson δίνει μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών

«Οι γυναίκες ηθοποιοί είναι κακοπληρωμένες και αδικημένες»

must.com.cy

Η Scarlett Johansson, έμαθε από μικρή να στέκεται στα πόδια της, μεγαλώνοντας σε μια ανδροκρατούμενη οικογένεια, ενώ συνεχίζει εδώ και χρόνια να παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών, κόντρα στο σεξισμό που έχτισε η βιομηχανία του Hollywood.

Η ίδια, μίλησε σε νέα της συνέντευξη με αφορμή την πρεμιέρα της νέας της ταινίας ‘Black Widow’ για το τί σημαίνει για τις γυναίκες να είναι ο εαυτός τους, ο μοναδικός τους σύμμαχος.

Να θυμίσουμε ότι η ηθοποιός είχε ανακηρυχθεί το 2019 με βάση την λίστα του Forbes ως η πιο ακριβοπληρωμένη, ενώ μιλώντας στο ‘Glamour’ τόνισε ότι οι γυναίκες ηθοποιοί είναι «κακοπληρωμένες και αδικημένες» καθώς πρέπει συνεχώς να υπονομεύονται χωρίς να λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει.

Ενώ εξομολογήθηκε πως η μητέρα της ήταν εκείνη που από μικρή της εξηγούσε τι συνέβαινε στον κόσμο, συμβουλεύοντάς την να μάθει να στέκεται στα δικά της πόδια, από τη στιγμή που και η ίδια είχε βιώσει βαθιά τη διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα.

 

Με την πρωταγωνίστρια να επεξηγεί ότι οι ίσες απολαβές αποτελούν μια σημαντική διεκδίκηση για τις γυναίκες, καθώς «στον αγώνα κατά του σεξισμού, αφού έχει παρατηρηθεί πολλάκις πως οι άντρες ηθοποιοί πληρώνονται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες με τη δικαιολογία του ότι επιτέλεσαν πιο αποδοτικό έργο ή ότι μιλάμε για έναν ηθοποιό που πολλοί θα πληρώσουν για να τον δουν».

Προσθέτοντας ότι «Είναι μία διαρκής μάχη. Ακόμα μάχομαι αυτή την καταραμένη μάχη. Όλες μας», τονίζοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχει έρθει σε διαμάχη με δημοσιογράφους οι οποίοι της κάνουν σεξιστικές ερωτήσεις – που στην περίπτωση ανδρών συμπρωταγωνιστών της δεν θα τολμούσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση