ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Shonda Rhimes: Η γυναίκα πίσω από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες

Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το «Bridgerton» του Netflix;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

To ''Bridgerton'' είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της (ανήμερα Χριστούγεννα) κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πλατφόρμας.

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Julia Quinn, επικεντρώνεται στην οικογένεια Bridgerton, δηλαδή την Λαίδη Bridgerton, τους τέσσερις γιους και τις τέσσερις κόρες της, με φόντο το Λονδίνο της δεκαετίας του 1800 αλλά και στην υψηλή κοινωνία στον ανταγωνιστικό κόσμο κατά την περίοδο της Αντιβασιλείας.

H Shonda Rhimes εδώ λειτουργεί σαν executive producer και για ακόμα μια φορά έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια εξαιρετική σειρά που θα αγαπήσει το κοινό. Άλλωστε η Rhimes δεν είναι νέα στον χώρο της τηλεόρασης. Ενεργή από το 1995, έχει γίνει γνωστή ανά το παγκόσμιω χάρη στη σειρά ''Grey's Anatomy'' που από το 2005 γνωρίζει σαρωτική επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Στην πορεία μάς έδωσε επίσης το spin-off του ''Grey's Anatomy'', ''Private Practice'', το πολιτικό θρίλερ ''Scandal'' και το δικαστικό δράμα ''How To Get Away With Murder'', τη σειρά δράσης ''Station 19'' και την, ομολογουμένως μικρότερη επιτυχία ''The Catch''. To ''Bridgerton'' είναι το πρώτο της εγχείρημα στην πλατφόρμα streaming. Όλα κυκλοφορούν κάτω από την εταιρεία παραγωγής ''Shondaland'' και όλα έχουν σαν σήμα κατατεθέν τις δυναμικές γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η κυκλοφορία του ''Grey's Anatomy'' την έκανε την πρώτη μαύρη γυναίκα που ηγείται μιας τηλεοπτικής παραγωγής στο primetime και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Με το ''Scandal'' και το ''How To Get Away With Murder'' ήταν η μεγάλη δύναμη της Πέμπτης - της ημέρας δηλαδή που προβάλλονταν οι σειρές αυτές.

Μέχρι το τέλος του 2017, το ''Shondaland'' έφερνε έσοδα που έφταναν τα $2 δισεκατομμύρια από διαφημίσεις, επαναλήψεις και προβολές των σειρών σε άλλα μέρη του κόσμου. Μέχρι το τέλος του 2020, η προσωπική της αξία της υπολογιζόταν γύρω στα $135 εκατομμύρια.

Πέρα όμως απ' αυτό, είναι γνωστή για την ευθύτητα της, τις φιλελεύθερες σκέψεις της και τις φεμινιστικές απόψεις της. Μία από τις πιο ''ηχηρές'' ομιλίες της ήταν στα Producer Guild Association's Norman Lear Awards.

''Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, πραγματικά το αξίζω. Έσπασα το κατεστημένο και με θάρρος πρωτοπόρησα την τέχνη της συγγραφής για μαύρους ανθρώπους, παρουσιάζοντάς τους σαν ανθρώπους. Προσέλαβα γενναιόδωρα αυτούς που το άξιζαν. Γράφω τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Οι γυναίκες είναι έξυπνες και δυναμικές, δεν είναι παιχνίδια για σεξ ούτε χρειάζονται την βοήθεια αντρών. Οι έγχρωμοι ανθρώποι δεν είναι επικίνδυνοι ούτε αυθάδεις, και πιστέψτε με, οι έγχρωμοι δεν είναι ''βοηθοί'' κανενός'' είπε όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο ''Καταξίωσης στην Τηλεόραση''.

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του TIME, όταν αναγνωρίστηκε ως ''Η Πρώτη Γυναίκα Με Τρεις Επιτυχημένες Σειρές''.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση