ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue η Malala

Η Ακτιβίστρια, νομπελίστας, απόφοιτη Οξφόρδης και συγγραφέας

must.com.cy

Στο εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούλιο, βρίσκεται η γνωστή ακτιβίστρια, κάτοχος Νόμπελ, συγγραφέας κ.α. Malala Yousfzai.

Η ίδια, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αποτελεί ένα από τα χιλιάδες παιδιά τα οποία υπέστησαν επιθέσεις από τους Ταλιμπάν το 2012, όταν την πυροβόλησαν στο κεφάλι και κατάφερε να βγει ζωντανή, αφοσιώνονται το υπόλοιπο της ζωής της στον ακτιβισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έγινε η νεότερη νικήτρια του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας «Ξέρω τη δύναμη που έχει στην καρδιά ένα νεαρό κορίτσι» , αναφερόμενη στις Greta Thunberg και Emma González.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Malala (@malala)

 

Το αφιέρωμά της θα εμπερικλείει δηλώσεις από τους «θαυμαστές» της, όπως η Michelle Obama «πραγματικά απίθανη». Αλλά και του διευθύνοντα σύμβουλου της Apple Tv, «δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος άλλος σαν κι αυτήν».

Φωτογραφήθηκε από τον Nick Knight και στο εξώφυλλο φορά ένα φλογερό κόκκινο φόρεμα, με μαντίλια, σχεδιασμένο από την Stella McCartney. Ενώ σε ένα μέρος της συνέντευξης, αναφερόμενη στην ενδυμασία της η ίδια είπε «Πρόκειται για σύμβολο κουλτούρας για εμάς τους Παστούν» λέει, αναφερόμενη στη μαντήλα που φορά η εθνοτική ομάδα των σουνιτών από όπου κατάγεται.».

Συμπληρώνοντας, «Οι μουσουλμάνες ή τα κορίτσια Παστούν ή οι Πακιστανές, όταν ακολουθούμε την παραδοσιακή ενδυμασία, θεωρούμαστε καταπιεσμένες ή χωρίς φωνή ή με ζωή υπό την πατριαρχία. Θέλω να πω σε όλους πως μπορείς να έχεις τη δική σου φωνή ζώντας με την κουλτούρα σου και μπορείς να έχεις ισοτιμία μέσα στον πολιτισμό σου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση