ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο παλάτι η νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου

Επίσημη πρώτη για την πριγκίπισσα Delphine Boël

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη της εμφάνιση με τη βασιλική οικογένεια του Βελγίου έκανε η Delphine Boël, νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου. τον οποίο ανάγκασε να την αναγνωρίσει στα 52 της, τον περασμένο Οκτώβριο. Η πρώτη της εμφάνιση, λοιπόν, έγινε πριν μερικές μέρες, στο ετήσιο μνημόσυνο για τους εκλιπόντες της βασιλικής οικογένειας.

Η Delphine Boël εδώ και 6 χρόνια βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα έτσι ώστε να αναγνωριστεί ως παιδί του 85χρονου βασιλιά, ο οποίος έκανε δύο DNA τεστ αφότου το ζήτησε το δικαστήριο. Η μητέρα της είναι η βαρόνη Sybille de Selys Longchamps. Η Delphine, γλύπτρια στο επάγγελμα, αναγνωρίστηκε ως πριγκίπισσα την 1η Οκτωβρίου 2020 και πλέον δικαιούται το 1/8 της περιουσίας του Αλβέρτου.

Μάλιστα, τότε το παλάτι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναγνωρίζοντας την Delphine:

"Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων του τεστ DNA, στο οποίο συνεργάστηκε κατόπιν αιτήματος του εφετείου των Βρυξελλών. Τα επιστημονικά συμπεράσματα δείχνουν πως είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Delphine Boël. Αν και υπάρχουν επιχειρήματα και νομικές αντιρρήσεις που δικαιολογούν πως η νόμιμη πατρότητα δεν σημαίνει απαραίτητα βιολογική πατρότητα, ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα και να τελειώσει με τιμή και αξιοπρέπεια αυτή την επώδυνη διαδικασία.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος επιμένει πως από την γέννηση της κυρίας Delphine Boël δεν συμμετείχε σε καμία οικογενειακή, κοινωνική ή εκπαιδευτική απόφαση σχετική με την κυρία Delphine Boël και ότι πάντα σεβόταν τον δεσμό που υπήρχε μεταξύ της κυρίας Delphine Boël και του νόμιμου πατέρα της".

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρόσωπα: Τελευταία Ενημέρωση