ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10 χρόνια χωρίς τον Alexander McQueen

Ξεχώρισε στον χώρο της μόδας καταφέρνοντας να αλλάξει για πάντα τα δεδομένα

Newsroom K

Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, 10 χρόνια πρiν έφυγε από την ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Alexander Lee McQueen. Σε ηλικία 40 χρονών και αφού ζούσε μέσα στην κατάθλιψη και τα ναρκωτικά μετά τον χαμό της πολυαγαπημένης του μητέρας κάτι που τον οδήγησε στο να δώσει τέλος στην ίδια του την ζωή.

Υπήρξε chief designer για τον Givenchy από το 1996 μέχρι το 2011 όπου αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand.

To ξεχωριστό του style ήταν αυτό που τον ξεχώρισε στον χώρο της μόδας καταφέρνοντας να αλλάξει για πάντα τα δεδομένα με μεγάλους οίκους να επαναπροσδιορίζουν το style τους εξαετίας της μεγάλης επιρροής τους στον χώρο.

O McQueen ήταν αναμφισβήτητα μια προσωπικότητα που άλλαξε την πορεία της μόδας όπως την ξέραμε. Το χάρισμα που είχε στο να συνδυάζει χρώματα και να δημιουργεί τα πιο extraordinary prints ήταν ολοφάνερο και η ανταγωνιστικότητα ήταν μηδαμινή μπροστά στo μεγαλείo που είχαν οι δημιουργίες του. O Alexander McQueen υπήρξε, και ακόμα υπάρχει έμπνευση για πολλούς σχεδιαστές οι οποίοι προσθέτουν στοιχεία στις δικές τους κολεξιόν influenced από αυτόν. Ο McQueen δεν ήταν απλά ένας σχεδιαστής μόδας. Ήταν ένας καλλιτέχνης με μεγάλες προοπτικές και προσδοκίες. Tα catwalks της επωνυμίας του ήταν αν μη τι άλλο ένα performing art show.. Όχι απλά μια επίδειξη μόδας.

Ο θρύλος του Alexander McQueen συνεχίστηκε και μετά τον θάνατό του μέσα από δεκάδες βιβλία, εκθέσεις και έργα σχετικά με την ζωή του. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλείας του είναι οπωσδήποτε τα έντονα χρώματα και τα variations of skulls που χρησιμοποιούσε στα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ του.

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση