ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

To ASOS εξαγόρασε δύο από τα μεγαλύτερα high street brands

Εξαγορά τεσσάρων brands της Arcadia έναντι £295 εκατομμυρίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ASOS είναι πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα, αν όχι το δημοφιλέστερο, ψηφιακό κατάστημα για ρούχα και αξεσουάρ, για άντρες και γυναίκες ανά τον κόσμο, με συνολικά κέρδη που ξεπερνούν τα £2 δισεκατομμύρια. Πλέον είναι και επίσημα ιδιοκτήτης δύο εκ των μεγαλυτέρων high street brands, του Topshop και του Miss Selfridge, μετά από μια συμφωνία £295 εκατομμυρίων.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τα brands Topman και HIIT, τα οποία τέθηκαν προς πώληση όταν η Arcadia ανέλαβε τη διαχείρηση, μέσα στο 2020. Ωστόσο, μιας και το ASOS λειτουργεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα φυσικά καταστήματα, απλά μεταφέρει την ψηφιακή παρουσία των συγκεκριμένων brands στην πλατφόρμα του online καταστήματος και εξαγοράζει τις μετοχές της Arcadia. Τα online stores του Topshop, Miss Selfridge κ.τ.λ. θα παραμείνουν ενεργά μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ενώ στη συνέχεια αν προσπαθήσει κάποιος να μπει στις εν λόγω ιστοσελίδες θα μεταφέρονται αυτόματα στο ASOS.

''Είμαστε πολύ περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες των Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT'' δήλωσε ο CEO του ASOS, Nick Beighton και συμπληρώνει ''η απόκτηση αυτών των εμβληματικών Βρετανικών brands είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για το ASOS και τους πελάτες μας, και θα βοηθήσει στην επίσπευση της στρατηγικής για μια πλατφόρμα πολλών brands. Επικεντρωνόμαστε στο να μεγαλώσουμε την ψηφιακή ανάπτυξή τους κάτω από την ιδιοκτησία μας''.

Από την άλλη, το μέλλον των φυσικών καταστημάτων είναι αβέβαιο, και συνεπώς και το μέλλον πάνω από 2 χιλιάδων εργαζομένων, αφού σύμδωνα με την εφημερίδα Guardian, η συμφωνία προϋποθέτει την αξιοποίηση μόλις 300 κεντρικών στελεχών, που θα βοηθήσουν το ASOS στον σχεδιασμό, στις συνεργασίες κ.ο.κ.

O όμιλος Arcadia, που αγοράστηκε από τον Sir Philip Green το 2002 έναντι £850 εκατομμυρίων, περιλαμβάνει επίσης brands όπως Dorothy Perkins, Wallis και Burton που προορίζονται να καταλήξουν στο ψηφιακό κατάστημα Boohoo, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμφωνία μέχρι στιγμής. Η συμφωνία έμοιαζε το κατάλληλο επόμενο βήμα για τον όμιλο, που είδε τις πωλήσεις σε μια κατακόρυφη κάθοδο λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: Must

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση