ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Armani: Η μόδα βιάζει τις γυναίκες

Ο τρόπος με τον οποίο η βιομηχανία αυτή αντιμετωπίζει τις γυναίκες

Newsroom K

«Μπορείς να βιάσεις μια γυναίκα με ποικίλους τρόπους, είτε με το να την πετάξεις σε ένα μπουντρούμι είτε με το να της προτείνεις ότι πρέπει να ντύνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο»

O σχεδιαστής Giorgio Armani μίλησε για βιασμό των γυναικών από την μόδα και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία αυτή αντιμετωπίζει τις γυναίκες.

«Νομίζω ότι πλέον μπορώ να λέω αυτό που σκέφτομαι. Οι γυναίκες εξακολουθούν να «βιάζονται» από σχεδιαστές, από εμάς. Όταν μια κυρία περπατάει στον δρόμο και βλέπει την διαφήμιση μιας γυναίκας με το στήθος της σε κοινή θέα και θέλει να είναι σαν αυτή, τότε αυτό είναι ένας τρόπος βιασμού της», δήλωσε ο Armani σύμφωνα με το Sky News.

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν και άσκησαν έντονη κριτική στον σχεδιαστή για την επιλογή της λέξης «βιασμός» αφού την θεωρούν λάθος.

«Έχω δώσει την μέγιστη ελευθερία στις γυναίκες να φορέσουν ότι θέλουν, αν είναι λογικές. Έχω κουραστεί να ακούω για τις “τάσεις”. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για την γυναίκα του σήμερα. Δεν πρέπει να υπάρχουν τάσεις»

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν στις δηλώσει του Armani ήταν και ο συντάκτης του περιοδικού Women’s Wear Daily ο οποίος έγραψε
Ο Μπουθ Μουρ, συντάκτης του περιοδικού μόδας Women’s Wear έγραψε στο Twitter:

«Η εκμετάλλευση των γυναικών στην μόδα δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Και νομίζω ο Armani πάντα σεβόταν τις γυναίκες με τις οποίες εργαζόταν. Αλλά η λέξη «βιασμός» είναι πολύ σκληρή σε οποιαδήποτε γλώσσα».

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του έγιναν σε ένα από τα show του στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, προσθέτοντας επίσης πως «υπάρχουν κοντές φούστες, μακριές φούστες, φαρδιά και στενά παντελόνια».

 

 

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση