ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Franca Fendi: Έφυγε από την ζωή η κληρονόμος του Ιταλικού οίκου μόδας

Μάθετε περισσότερα για τον θάνατο αλλά και την ζωή της μίας από τις πέντε αδελφές Fendi

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, η κληρονόμος του Ιταλικού οίκου μόδας Fendi, Franca, η οποία ήταν μια από τις πέντε αδελφές Fendi, που κληρονόμησαν το τότε μικρό εργαστήρι στην Ρώμη, το οποίο παρήγαγε δερμάτινα προϊόντα.

Ιδρυτές του οίκου μόδας, ήταν οι γονείς της, Edoardo και Adele Fendi, οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα μικρό το 1958, που παρήγαγε μόνο γούνες και τσάντες. Μετά το εγκεφαλικό του πατέρας της, οι πέντε αδελφές, Paola, Anna, Franca, Carla και Alda, έπρεπε να αναλάβουν την επιχείρηση, και η Franca, κατάφερε να φέρει στον οίκο τον Karl Lagerfeld, κάτι που βοήθησε απίστευτα στην ανάπτυξη του οίκου μόδας.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι ο Karl, αφιέρωσε 54 χρόνια της καριέρας του στον συγκεκριμένο οίκο και στην συνέχεια προχώρησε συνδέοντας το όνομα του περισσότερο με τον οίκο μόδας Chanel. Ο ίδιος περίγραφε τις πέντε αδελφές ως «τα πέντε δάκτυλα ενός χεριού», αναφέροντας ότι ήταν, «αχώριστες, συνδεδεμένες και πάντα λειτουργώντας με ενότητα».

Τελειώνοντας μια ανιψιά της Franca, μίλησε για την αφοσίωση που είχαν στη δουλειά τους οι πέντε γυναίκες, λέγοντας, «οι πέντε αδελφές Fendi ήταν οι πρώτες που έμπαιναν στο γραφείο και οι τελευταίες που έφευγαν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κόκκινα χαλιά και προβολή. Όλα γινόντουσαν για το πάθος για τη μόδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση