ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάγκερφελντ: Υπεράνω των προσδοκιών η δημοπρασία με τα σκίτσα του

Τα σκίτσα του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας πωλήθηκαν σε σχεδόν τριπλάσια από την αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s στο Παρίσι

Kathimerini.gr

Τα σκίτσα του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πωλήθηκαν σε σχεδόν τριπλάσια από την αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian.

Η δημοπρασία ανήλθε στο ποσό των 350.406 ευρώ με το πιο ακριβό σκίτσο να είναι ένα πολύχρωμο για τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Πουλήθηκε έναντι 40.320 ευρώ. Το παλαιότερο ήταν ένας φάκελος με 25 σκίτσα από το 1969, επίσης για την Chloé, ο οποίος έφτασε τα 32.760 ευρώ.

Η επιμελήτρια της δημοπρασίας, Κάρολαιν Λεσκούρ τόνισε ότι ήταν «ο άνθρωπος του χαρτιού, κρατούσε τα πάντα – αυτό ήταν το αρχείο του». Και συνεχίζει: «Ο Λάγκερφελντ ήταν μια ιδιοφυΐα της μόδας. Έμεινε πολλά χρόνια στην Chloé και τη Chanel, και πάντα ήθελε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Bλέπουμε αυτό το όραμα στα σκίτσα του».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

Ο Λάγκερφελντ πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, σε ηλικία 85 ετών, τον Φεβρουάριο του 2019, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού. Είναι αναμφισβήτητα μια τεράστια απώλεια στη βιομηχανία της μόδας.

Η συντάκτρια μόδας Σούζι Μένκες, σε μια ανάρτησή της στο Instagram μετά την επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel έγραψε: «Δύο λόγια πρέπει να ειπωθούν για την επίδειξη υψηλής ραπτικής της Chanel … Καρλ Λάγκερφελντ. Χωρίς την επιρροή του τα ρούχα δεν ήταν εντυπωσιακά».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το The Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση