ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέσω ζωντανής μετάδοσης πρόκειται να γίνει η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι ανοιχτή σε όλους

Newsroom K

Η καραντίνα που επέβαλλαν πολλές κυβερνήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έδειξε από νωρίς πως θα έχει έντονες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Η βιομηχανία της μόδας είναι μία από αυτές που επηρεάστηκε άμεσα και συνεχίζει να επηρεάζεται.
Πλέον, πέραν από τις δωρεές που έκαναν αρκετοί οίκοι και σχεδιαστές μεταξύ αυτών Chanel, Burberry, Michael Kors, υπάρχει συζήτηση για θέματα που προέκυψαν από την πανδημία αλλά και λύσεις για το πώς θα μπορέσουν να αποφύγουν περεταίρω πλήγματα από αυτόν τον αόρατο εχθρό.

Στα πλαίσια αυτής της νέας πραγματικότητας, το British Fashion Council προχώρησε πριν λίγες μέρες σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Η επόμενη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα γίνει σε live streaming και τα showrooms των δημιουργών θα είναι εικονικά. Με αφορμή την ακύρωση της ανδρικής Εβδομάδας Μόδας που επρόκειτο να γίνει τον Ιούνιο, οι ιθύνοντες είδαν πως πρέπει να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε η βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί έστω και αν η κανονικότητα απέχει από την πραγματικότητα.

Η απόφαση του British Fashion Council έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μόδα είναι έτοιμη και πρέπει να αλλάξει σελίδα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Στις περασμένες Εβδομάδες Μόδας shows έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η αντίστοιχη στη Σεούλ ακυρώθηκε. Το Τόκιο, η Μόσχα και η Σαγκάη αντέδρασαν γρήγορα και παρουσίασαν τις δικές τους μέσα από digital media παρουσιάζοντας virtual πασαρέλες και showrooms.

Μένει να δούμε πώς θα κινηθεί κάθε μητρόπολη της μόδας από εδώ και στο εξής, μιας και η Νέα Υόρκη είναι ακόμα κέντρο της πανδημίας ενώ το Μιλάνο και το Παρίσι τώρα έχουν αρχίσει να συζητούν δειλά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση