ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Καρλ Λάγκερφλεντ... με δικά του λόγια

10 διάσημες δηλώσεις του εμβληματικού σχεδιαστή

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο «Κάιζερ», όπως ήταν το ψευδώνυμο του στο χώρο της μόδας, άφηνει ανεξίτηλο το στίγμα του στη βιομηχανία της μόδας.

Τα καλλιτεχνικά του ένστικτα, οι διοικητικές του ικανότητες και η ισχυρή προσωπικότητα του, τον οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου της μόδας.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα από τις πιο διάσημες δηλώσεις του για διάφορα θέματα σχετικά με την μόδα, την αισθητική του και τον ίδιο του τον ευατό.

10. Για τον ανταγωνισμό

«Υπάρχει κάτι πιο υγιές από τον ανταγωνισμό; Αν δεν σκέφτεσαι έτσι, πέφτεις για ύπνο και νομίζεις ότι είσαι επιτυχημένος και αυτό που έκανες είναι κάτι δεδομένο. Αυτό που αγαπάω στη μόδα είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο».

 

9. Για την γάτα του Σουπέτ

«Εχει πολύ δυνατή προσωπικότητα. Τρώει μεσημεριανό και βραδινό μαζί μου πάνω στο τραπέζι. Ποτέ δεν αγγίζει το φαγήτό μου. Δεν θέλει όμως να τρώει και στο πάτωμα. Κοιμάται κάτω από ένα μαξιλάρι και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το iPad. Εχει προσωπικό βοηθό, διαφορετικό για το πρωί και το βράδυ. Είναι πολύ κακομαθημένη».

 

8. Για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Υπάρχει κάτι θλιβερό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Είναι σαν έναν καθρέφτη που μιλάει και οι άνθρωποι μπορούν να μιλούν στον εαυτό τους. Αυτό που μισώ περισσότερο είναι οι selfies».

 

7. Για την προσωπική του αισθητική

«Όταν ήμουν τεσσάρων, ζήτησα από την μητέρα μου έναν υπηρέτη για τα γενέθλια μου. Ηθελα τα ρούχα μου να είναι έτοιμα, ώστε να μπορώ να τα φοράω οποιαδήποτε στιγμή της μέρας θελήσω. Ημουν εθισμένος με τα ρούχα. Είχα την τρέλα να αλλάζω ρούχα τέσσερις φορές την ημέρα».

 

6. Για τα ρούχα του

«Υπήρχε κάποτε ένας σχεδιαστής στο Παρίσι ο οποίος είχε πει ότι “τα ρούχα μου απευθύνονται μόνο σε έξυπνες γυναίκες”. Μετά από αυτήν την δήλωση έμεινε χωρίς δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν έξυπνο εκ μέρους της να το πει αυτό. Εγώ κάνω ρούχα για όλους. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας, επειδή και το όριο ηλικίας είναι μία μορφή διάκρισης».

 

5. Για τις φόρμες

«Οι φόρμες είναι σημάδι ήττας. Όταν αγοράζεις φόρμες έχεις χάσει τον έλεγχο στη ζωή σου».

 

4. Για τον εαυτό του

«Είμαι σαν καρικατούρα του ευατού μου και μου αρέσει».

 

3. Για την έρευνα

Είμαι πολύ περίεργος. Διαβάζω κάθε περιοδικό, έχω κατασκόπους παντού, ξέρω τα πάντα. Λίγοι είναι τόσο ενημερωμένοι όσο εγώ».

 

2. Για τα απομνημονεύματα του

«Δεν θα υπάρξει κάποιο βιβλίο με τα απομνημονεύματα μου. Δεν έχω τίποτα να πω και ότι θα μπορούσα να πω, δεν μπορώ να το πω».

 

1. Για την διαδικασία του σχεδιασμού

«Σχεδιάζω όπως αναπνέω. Δεν σκέφτεσαι για να αναπνεύσεις. Απλά συμβαίνει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X