ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Πώς να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας εν καιρώ κορωνοϊού

Ένας οδηγός για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας καθαρά

Newsroom K

Εν μέσω όλης της συζήτησης σχετικά με το πλύσιμο των χεριών μας με τον σωστό τρόπο, με το σωστό σαπούνι και για το σωστό χρονικό διάστημα, υπήρξαν ελάχιστες συμβουλές για τους πιθανούς κινδύνους που παρουσιάζουν τα κοσμήματα που πολλοί από εμάς φορούν καθημερινά. Μελέτες έχουν δείξει ότι o covid-19 μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες οπουδήποτε από 24 ώρες σε χαρτόνι έως και εννέα ημέρες σε μέταλλο, γυαλί και πλαστικό, εκτός εάν απολυμαίνονται σωστά. Αλλά ενώ η χλωρίνη και το απολυμαντικό είναι τα δύο εξίσου καλά για τις λαβές των πορτών και τα μπάνια , και το απολυμαντικό χεριών για τα χέρια, τι γίνεται με το πολύτιμο δαχτυλίδι αρραβώνων σας;

Ο Δρ. Aragona Giuseppe, γενικός ιατρός και ιατρικός σύμβουλος στο Doctor Prescription, λέει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα μικρόβια Covid-19 να είναι ανιχνεύσιμα στα κοσμήματα σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα δακτυλίδια. Ο Δρ. Giuseppe ανάφερε πως :"Χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα δάχτυλά μας για τα καθημερινά πράγματα, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα σωματίδια κάθονται πάνω ή παγιδευμένα κάτω από τα δαχτυλίδια, ειδικά αν δεν τα πλένουμε τακτικά". Τα δαχτυλίδια, τα ρολόγια και τα βραχιόλια πρέπει να αφαιρούνται πριν το πλύσιμο των χεριών, ώστε να μπορείτε να καθαρίζετε σωστά κάθε εκατοστό του χεριού σας, συμπεριλαμβανομένων και τοψν καρπών. Και για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση, τα ίδια τα κοσμήματα θα πρέπει επίσης να καθαριστούν προσεκτικά προτού τοποθετηθούν ξανά στα χέρια σας.

Όλα αυτά ίσως να σας φανούν περίπλοκα και πιθανό πολύ επικίνδυνο να μην χάσετε το πολύτιμο οικογενειακό σας κειμήλιο μέσα στον νεροχύτη. Ο Δρ. Aragona Giuseppe συμβουλεέι με την σειρά του, να ''εγκαταλείψετε'' όλα τα κοσμήματα που φοράτε αυτή την στιγμή τα οποία είναι πιθανόν να προκαλέσουν την μόλυνση. Φυλάξετε τα λοιπόν σε ένα ασφαλές μέρος μέχρι να είναι πλέον ασφαλές να ξαναφορέσετε τα κοσμήματά σας.

Επίσης ο Δρ. Derek Watson, αναπληρωτής καθηγητής πολιτιστικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο του Sunderland εξηγεί πως η απολύμανση κοσμημάτων πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα σας και όχι μόνο εν καιρού αυτής της πανδημίας.

Ένα είστε διατεθειμένοι να φοράτε τα κοσμήματα σας αυτόν τον καιρό τότε ένας αποτελεσματικός τρόπος να τα καθαρίσετε είναι ο εξής: Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό λίγο υγρό πλυσίματος ρούχων και αρχίστε το απαλό τρίψιμο των κοσμημάτων σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα, προτιμότερο, μια παιδική. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απολύμανση ακόμα και για τα πολύτομα κοσμήματα που είναι διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες όπως ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια. Το ίδιο ισχύει και για τα ρολόγια.

Για μαλακότερες πέτρες όπως σμαράγδια, γαλαζοπράσινα και οπάλια θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με αυτά καθώς και με τις πορώδεις πέτρες όπως το κεχριμπάρι και τα κοράλλια τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα. θα μπορούσατε να καταλήξετε να τις καταστρέψετε. Τα παραπάνω πρέπει να πλένονται μόνο με ζεστό νερό.

Τώρα, όσο για τα vintage κοσμήματα τα οποία απαιτούν ακόμα πιο πολύ προσοχή εφόσον ακόμα και το απολυμαντικό χεριών μπορεί να φθύρει το παλιό τους μέταλλό, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν κοσμηματοπώλη για το συγκεκριμένο vintage κόσμημά σας. Αλλά ακόμα μια λύση όπως αναφέραμε αρχικά, είναι να το φυλάξετε στο κουτάκι του μέχρι να είναι πλήρες ασφαλές να αναδείξετε ξανά την λάμψη του στον έξω κόσμο.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X