ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη σχεδιάστρια μόδας Μπέθανι Γουίλιαμς το βραβείο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το Βραβείο για το Σχέδιο απονέμεται σε έναν σχεδιαστή με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση, δήλωσε η Δούκισσα της Κορνουάλης

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

H βασιλική συνάθροιση για τη δεύτερη ετήσια απονομή του βραβείου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' σε νεαρό δημιουργό από τον χώρο της μόδας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ.

Προτού απονείμει το βραβείο, η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, απέτισε φόρο τιμής στον σπουδαίο Γερμανό μόδιστρο. «Ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν τόσο ανυπέρβλητη μορφή στη μόδα, για τόσα πολλά χρόνια», είπε.

Το τρόπαιο για το 2019 παρέλαβε η 29χρονη Μπέθανι Γουίλιαμς, σχεδιάστρια με ακτιβιστική δράση σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. «Αυτή η βιομηχανία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία και τον πολιτισμό μας» σημείωσε η Δούκισσα μετά την παρακολούθηση της επίδειξης μόδας της Γουίλιαμς στο Λονδίνο.

«Το Βραβείο Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για το Σχέδιο απονέμεται σε έναν σχεδιαστή με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση. Φέρνει μαζί ιδέες και ανθρώπους. Φέρνει την αλλαγή για το καλό στο επίκεντρο του έργου της», τόνισε.

Η Γουίλιαμς προασπίζεται τις μεταμορφωτικές δυνατότητες της μόδας για την προώθηση περιθωριοποιημένων ομάδων και για την ανάδειξη της αξίας των χειροποίητων τεχνικών. Υπήρχε μια σειρά από σκηνές στη μία άκρη της πασαρέλας - τόσο ως υπενθύμιση του αυξανόμενου προβλήματος των άστεγων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και ως σύμβολο ενός από τα υλικά που ανακυκλώνει στα ρούχα της.

Εξήγησε πως μεγάλωσε ως κόρη μητέρας που είναι μοδίστρα και εθελόντρια σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σε ένα σπίτι όπου τα πάντα επαναχρησιμοποιούνταν και αυτό προσδιόρισε την πορεία της για την προμήθεια υλικών από προγράμματα επιμόρφωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που βοηθούν κρατουμένους και εθισμένους σε ναρκωτικές ουσίες να προχωρήσουν.

Συνεργάστηκα με το Adelaide House στο Λίβερπουλ, ένα από τα οκτώ μόνο καταφύγια στα οποία βρίσκουν στέγη γυναίκες με παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν, δήλωσε. Το 20% των εσόδων από τη συλλογή ρούχων τής σχεδιάστριας μόδας θα διατεθούν για τις ανάγκες του Adelaide House.

Μερικές από τις φωνές των γυναικών ακούγονταν ως soundtrack, και ρούχα ζωγραφισμένα από τις ίδιες φόρεσαν το μοντέλο Adwoa Aboah και νεαροί Βρετανοί κοινωνικοί λειτουργοί. Η σχεδιάστρια μόδας, σύμφωνα με το Vogue ελπίζει το παράδειγμα των παρεμβάσεών της να ακολουθήσουν και άλλοι. Το βραβείο Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ απονέμεται σε ανερχόμενα ταλέντα της βρετανικής μόδας που προωθούν βιώσιμες στρατηγικές και κοινωνικές αξίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X