ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το στίγμα που άφησε ο Kansai Yamamoto στον κόσμο της μόδας

Ο θάνατος του σχεδιαστή ήταν μια τεράστια απώλεια στον χώρο της μόδας

Newsroom K

Από την ενδυμασία του Bowie έως τις εμβληματικές συνεργασίες με θρυλικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Stevie Wonder και Louis Vuitton, ο σχεδιαστής Kansai Yamamoto είναι ο κυρίαρχος πίσω από μερικές από τις πιο καλλιτεχνικές επιδείξεις της μόδας αλλά και της μουσικής σκηνής υπό την αιγίδα της Basara, μια ιαπωνική ιδέα που συμπεριλαμβάνει την ιδέα της υπερβολής και της εκκεντρικότητας. Αν και ο κόσμος αισθάνεται λίγο λιγότερο ζωντανός σήμερα καθώς μοιραζόμαστε τα νέα για το θάνατο του Yamamoto.'

 

Ο Kansai Yamamoto με καταγωγή από τη Yokohama, έκανε το ντεμπούτο του στη μόδα από το Λονδίνο του 1971 ως ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που διοργάνωσε ένα fashion show με στόχο να εισάγει πολύχρωμα μοτίβα και εντυπωσιακά υφάσματα που να αψηφούσαν τόσο τις συμβάσεις του φύλου όσο και της υψηλής ραπτικής.

Τιτάνες της μουσικής προσελκύσθηκαν από αυτή του την collection με αποτέλεσμα ο Elton John και κυρίως ο David Bowie, να αναδεικνύουν τις δημιουργίες του σχεδιαστή ανά το παγκόσμιο. Μερικά από αυτά ήταν και το πασίγνωστο jumpsuit που φόρεσε ο τραγουδιστής σε εξώφυλλο του άλμπουμ του “Watch That Man III” το 1973 αλλά και η knitted δημιουργία με γυαλιστερές κλωστές που φόρεσε ο Bowie σε μια συναυλία του, επίσης το 1973.

 
 
 
View this post on Instagram

From Bowie's Bauhaus-inspired spacesuit to iconic collaborations with legendary cohorts like Elton John, Stevie Wonder and Louis Vuitton, designer #KansaiYamamoto is the mastermind behind some of music and fashion's most artful indulgences under the auspice of Basara, a Japanese concept encompassing "extravagance, eccentricity and excess." Though the world feels a little less vibrant today as we share the news of Yamamoto's passing, certain comfort comes with the reminder that his brilliance is carried with him into the stars by way of sartorially-daring contemporaries and all of those with the propensity to push the boundaries of gender, pop culture and tradition in his radiant memory. — 1. Masayoshi Sukita (@masayoshi_sukita_official), David Bowie, "Watch That Man III", 1973 2. Mick Rock (@therealmickrock), David Bowie, 1973 3. Masayoshi Sukita (@masayoshi_sukita_official), David Bowie with designer Kansai Yamamoto, Date Unknown #morrisonhotelgallery #onthisday

A post shared by Morrison Hotel Gallery (@morrisonhotelgallery) on

 

Οι δημιουργίες του Ιάπωνα σχεδιαστή ξεχωρίζουν, εφόσον ο ίδιος είχε ένα χαρακτηριστικό τρόπο στο να σχεδιάζει ρούχα. Τα μοντέρνα ιαπωνικά prints είναι αποτυπωμένα σε όλο το μεγαλείο τους σε oversized κομμάτια που τα σχέδια αναδεικνύονται στο μάξιμουμ. Η αισθητική της δεκαετίας του 70 είναι εμφανές σε πολλές δημιουργίες του όπως για παράδειγμα οι επιβλητικοί ώμοι και οι χαρακτηριστικές ρίγες που αγκαλιάζουν την σιλουέτα που τα φοράει.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X