ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαχανικά stir fry

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιάχνονται σε μόλις λίγα λεπτά στο wok, ενώ είναι και πάρα πολύ υγιεινά. Οι φαν της ασιατικής κουζίνας τούς έχουν ιδιαίτερη αδυναμία!

 

Για 4 μερίδες

Υλικά

1 ποτήρι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι μπρόκολο (μόνο οι ανθοί)

1 καρότο κομμένο στον τρίφτη J

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

 

Για τη σος

20 γρ. soy sauce

40 γρ. νερό

10 γρ. corn flour

Ελάχιστο τσίλι σε σκόνη

1 κουταλάκι ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε το λάχανο, το μπρόκολο και το καρότο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη soy sauce, το νερό, το chilli powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί μέχρι η σος να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

X