ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Maid»: Αντέχεις να ταυτιστείς;

Η νέα σειρά του Netflix ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή που έπρεπε και με φόντο της την ενδοοικογενειακή βία μάς παρασύρει στην κλειδαρότρυπα του φαινομένου

must.com.cy

Της Δέσποινας Άσπρου

Με το σκληρό πρόσωπο της βίας και την βαναυσότητα της κακοποίησης από κάποιο πρόσωπο εντός της οικογένειας, το τελευταίο διάστημα, ήρθαν αντιμέτωποι δεκάδες παιδιά και γυναίκες. Αν και σαφώς το να παρακολουθεί κανείς τα τεκταινόμενα μέσα από την άνεση του καναπέ του δεν είναι το ίδιο, βλέποντας την δεύτερη πιο δημοφιλή σειρά στο κυπριακό Netflix, «Maid», συγκλονιστήκαμε με τα απανωτά βάσανα της πρωταγωνίστριας και αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά, πως η ενδοοικογενειακή βία δεν κάνει διακρίσεις.

Εμπνευσμένη από το best seller βιβλίο της Stephanie Land που κυκλοφόρησε το 2019 «Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive», η σειρά ακολουθεί την πορεία μιας νεαρής γυναίκας η οποία έγκαιρα αποφασίζει να φύγει από την κακοποιητική σχέση που έχει με τον σύντροφό της και παίρνοντας μαζί της την περίπου τριών ετών κόρη της, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Αντιμέτωπη με την γραφειοκρατία του κράτους και χωρίς καμία βοήθεια από την οικογένειά της, η Alex –όπως ονομάζεται η πρωταγωνίστρια- καταλήγει χάρη στις λανθασμένες επιλογές της, στην έλλειψη σπουδών και στην κακή της τύχη, αβοήθητη, άστεγη και χωρίς χρήματα για φαγητό. Εξακολουθώντας να αντιμετωπίζει αδιέξοδα, ξεκινά να εργάζεται ως οικιακή βοηθός για 9 δολάρια την ώρα, μετακομίζει σε καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες και από εκεί και πέρα, αρχίζει να αλλάζει κοσμοθεωρία και ενδεχομένως, να βρίσκει την δική της αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση