ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπορείτε πλέον να δείτε το «πολύ τρομακτικό» χαμένο επεισόδιο του «Sesame Street»

Το επεισόδιο του 1976 με την Μάργκαρετ Χάμιλτον προβλήθηκε μόλις μια φορά στην αμερικανική τηλεόραση και έμεινε έκτοτε «στο ράφι» για να μην τρομάξει κι άλλα παιδιά

Kathimerini.gr

Εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες, το «Sesame Street», η εκπαιδευτική δηλαδή σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης, έχει κρατήσει συντροφιά σε γενιές και γενιές παιδιών με την πολύχρωμη παρέα του.

Βέβαια, πίσω στο 1976, οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να τρομάξουν λίγο τους μικρούς της φίλους και για τις ανάγκες ενός επεισοδίου του 7ου κύκλου του «Sesame Street» αποφάσισαν να καλέσουν την Μάργκαρετ Χάμιλτον.

Η ηθοποιός αναβίωσε σε αυτό το επεισόδιο τον κλασικό ρόλο της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης από τον «Μάγο του Οζ».

Στα 15 λεπτά, λοιπόν, που εκτυλίσσεται η εν λόγω ιστορία, η Κακιά Μάγισσα της Δύσης τρομοκρατεί έναν χαρακτήρα ονόματι Ντέιβιντ (που έπαιξε ο Νόρθερν Κάλογουεϊ) προκειμένου να πάρει πίσω το σκουπόξυλό της που έχει χάσει, επινοώντας κόλπα για να το καταφέρει.

Το παραπάνω επεισόδιο του «Sesame Street» προβλήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στις 10 Φεβρουαρίου του 1976 και έμεινε έκτοτε «στο ράφι» και το αρχείο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Ο λόγος; Κρίθηκε πολύ τρομακτικό.

Πράγματι, σύμφωνα με το Muppet Wiki, μετά την προβολή του επεισοδίου υπήρξαν αντιδράσεις με «έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό γραμμάτων από γονείς, που ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου αρνητικά. Τα πιο συνηθισμένα γράμματα ήταν από γονείς που ανησυχούσαν για το ότι τα παιδιά τους φοβήθηκαν και αρνούνταν να δουν το σόου και χρησιμοποιούσαν φράσεις όπως “κραυγές και δάκρυα”».

Μπορεί για δεκαετίες το επεισόδιο να μην είχε δει το φως της δημοσιότητας, όμως, τώρα, ένας χρήστης του YouTube ανέβασε ολόκληρο το «τρομακτικό επεισόδιο του “Sesame Street”».

Όσοι δεν φοβάστε, μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Με πληροφορίες από το USA Today Entertainment.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση