ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Netflix: Μετά τις διαφημίσεις ήρθαν και οι απολύσεις

Δεν είναι θέμα επιδόσεων των υπαλλήλων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κολοσσός

must.com.cy

Του Πάρι Δημητριάδη

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας προς τους υπαλλήλους ότι αν δεν τους αρέσει η δουλειά τους μπορούν να παραιτηθούν, μια κίνηση που συσχετιζόταν κυρίως με το είδος του περιεχομένου που προωθείται αλλά και μετά την είδηση ότι λόγω της τεράστιας απώλειας συνδρομητών οι διαφημίσεις είναι πλέον αναπόφευκτες, τώρα σκάει η είδηση ότι το Netflix έχει προχωρήσει και σε απολύσεις.

Μόλις ένα μήνα, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση του Netflix για σημαντικές απώλειες σε συνδρομητές, έγινε γνωστό πως η εταιρεία έχει ήδη απολύσει 150 υπαλλήλους.

Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα γραφεία του κολοσσού στην Καλιφόρνια και αποτελούν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού του Netflix στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με το BBC, οι περικοπές οφείλονταν στην πτώση των εσόδων της εταιρείας φέτος. «Οι αλλαγές αυτές ωθούνται κυρίως από επιχειρηματικές ανάγκες αντί για ατομικές επιδόσεις, κάτι που τις κάνει ιδιαιτέρως σκληρές καθώς κανείς δεν θέλει να αποχαιρετήσει τόσο θαυμάσιους συναδέλφους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαφημίσεις αναμένεται να εισαχθούν στην πλατφόρμα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, με πιθανό αντάλλαγμα φθηνότερη συνδρομή. Αυτό φαίνεται να έχει μάλιστα ειπωθεί επισήμως σε υπόμνημα που δόθηκε σε όλο το προσωπικό της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση