ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Eiffel και η δημιουργία του πύργου στο επίκεντρο αυτής της ταινίας

Η ιστορία πίσω από το διασημότερο αξιοθέατο

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πύργος του Eiffel είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου, πόσες φορές σκέφτεσαι πως υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος που τον σχεδίασε πριν γίνει πραγματικότητα;

Η γαλλική ταινία ''Eiffel'' του Martin Bourboulon κάνει ακριβώς αυτό: παίρνει ένα διάσημο αρχιτεκτονικό σημείο και μας παρουσιάζει το παρασκήνιο. Πίσω στο 1889, η κυβέρνηση ζητά από τον Gustav Eiffel να σχεδιάσει κάτι φαντασμαγορικό για την Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, αλλά εκείνος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό. Ξαφνικά όλα αλλάζουν όταν ο Eiffel συναντά την Adrienne, μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν του.

H σεναριογράφος, Caroline Bongrand, είχε την ιδέα να μπλέξει την δημιουργία του πύργου με έναν απαγορευμένο έρωτα, σε ένα meeting με παραγωγούς στο Λος Άντζελες χωρίς να ξέρει τότε αν υπήρχε καθόλου βάση στην ιδέα αυτή. Αφότου έψαξε τις βιογραφίες του Gustav Eiffel ανακάλυψε πως αυτό που σκέφτηκε είχε, πάνω κάτω, συμβεί στ' αλήθεια. Το project γεννήθηκε σαν ιδέα το 1997 και από τότε πέρασε από διάφορες αλλαγές. Στην αρχή κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών στούντιο παραγωγής - συμπεριλαμβανομένου του Paramount - και του σκηνοθέτη Luc Besson που ήθελε να το υλοποιήσει το 2000 με τον Gerard Depardieu και την Isabelle Adjani αλλά και του Ridley Scott πριν καταλήξει να γίνει πραγματικότητα χάρη στην νεοερχόμενη παραγωγό Vanessa Van Zuylen, σε σκηνοθεσία του Bourboulon.

Τώρα, το ''Eiffel'' ετοιμάζεται για κυκλοφορία στις 25 Αυγούστου με πρωταγωνιστές τον Romain Duris και την Emma Mackey και το πρώτο τρέιλερ είναι γεγονός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση