ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αλλαγές στο Instagram που θα βοηθήσουν την ψυχική σου υγεία

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να αλλάξεις προκειμένου να αισθάνεσαι καλύτερα

must.com.cy

Μπορεί σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και οι περισσότεροι να δυσκολευόμαστε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς αυτά, ωστόσο η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους, μεταξύ αυτών την μείωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και την κατάθλιψη που ενδεχομένως να οδηγηθούμε.

Και ενώ σίγουρα όλοι κατανοούμε τις αρνητικές συνέπειες των social media στην ανθρώπινη ψυχολογία, δεν πρόκειται να σας πούμε ούτε να κλείσετε τους λογαριασμούς σας, ούτε να αναζητήσετε το μαγικό ραβδί που θα σας κρατήσει ανέπαφους. Αντίθετα, θα σας προτείνουμε μερικές συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσετε - ειδικά αν αισθάνεστε πως το τελευταίο διάστημα αφιερώνετε πολύ περισσότερο χρόνο στο Instagram και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα απ' ότι πριν και ξεκινήσατε να αισθάνεστε αρνητικά για τον εαυτό σας.

Βάλτε όριο στον εαυτό σας
Όσο και αν αγαπάτε το scroll down, βάλτε όρια στον εαυτό σας και περιορίστε την χρήση των κοινωνικών δικτύων στα 30 λεπτά την ημέρα. Αν δυσκολεύεστε με το χρονόμετρο... τότε ψάξτε τις ειδικές εφαρμογές ευεξίας που καταγράφουν τα λεπτά που σπαταλάτε στα social. Αν ωστόσο η μισή ώρα σας φαίνεται πολύ λίγη, προσπαθήστε για αρχή, να ασχολείστε με τα social media μισή ώρα λιγότερη από την ώρα που ασχολείστε.

Ξεκινήστε τα unfollow
To καλό με τα κοινωνικά δίκτυα είναι πως μπορείς να σταματήσεις να συναντάς μπροστά σου τα άτομα που σου χαλάνε την διάθεση. Είτε πρόκειται για γνωστούς, είτε για συγγενείς, είτε για influencers αν έχεις παρατηρήσει πως η θέα σου ρίχνει την αυτοποποίθηση, κάνε τους unfollow.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις push
Όσο και αν θες να ασχοληθείς με νέα πράγματα, όταν ακούς τις ειδοποιήσεις push του Instagram είναι μάλλον ανέφικτο. Αντί να μπαίνεις διαρκώς στον πειρασμό να παρατηρείς ποιος σου έκανε like, ποιος ανέβασε μια φωτογραφία και ποιος σου έστειλε μήνυμα, απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις και ασχολήσου με τα κοινωνικά δίκτυα μόνο όταν είσαι free.

Κάνε κάτι που αγαπάςΌσο κλισέ και παλιομοδίτικο και αν ακούγεται, αντί να σπαταλάς τον ελεύθερό σου χρόνο μπροστά από μια οθόνη, προτίμησε να βγεις με τους φίλους σου, να κάνεις γυμναστική, να διαβάσεις ένα βιβλίο... ή οτιδήποτε άλλο, εκτός από το scroll down.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση