ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι καλύτερες συμβουλές για να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή

Δείτε πιο κάτω τα tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την κουζίνα σας καθαρή

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Η κουζίνα είναι ίσως το πιο "χρησιμοποιημένο" δωμάτιο στο σπίτι σας, επομένως είναι φυσιολογικό να είναι ακατάστατη. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, χρειάζεται την προσοχή σας κάθε μέρα. Αν για παράδειγμα, αγνοήσετε το πλύσιμο ή ξεχάσετε να καθαρίσετε τις επιφάνειες τότε θα οδηγηθείτε σε πολύ μεγαλύτερη δουλειά το Σαββατοκύριακο και ποιος θέλει να καθαρίζει τα Σαββατοκύριακα;

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή και ασφαλή για όλη την οικογένεια.

Καθαρίστε όσο περιμένετε

Αν βρείτε τον εαυτό σας να περιμένει στην κουζίνα - χρησιμοποιήστε το χρόνο σας με σύνεση. Εάν περιμένετε να βράσει ο βραστήρας, τότε γιατί να μην πλύνετε τα πιάτα ή να ξεφορτώσετε το πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να σκουπίσετε ή να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας. Θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να πετύχετε στον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει ο βραστήρας ή το κοτόπουλο για να ξεπαγώσει. Αυτά τα λίγα λεπτά καθαρισμού θα συμβάλουν στο να διατηρείται η κουζίνα καθαρή και τακτοποιημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έχετε μια θέση για τα πάντα στην κουζίνα

Βεβαιωθείτε ότι κάθε κατσαρόλα, τηγάνι, μαχαίρι και σπάτουλα έχει θέση στην κουζίνα σας. Κρατήστε όλα τα σκεύη σας σε μια κατσαρόλα που σας περισσεύει ή τακτοποιήστε τα σε γάντζους. Η οργάνωση της κουζίνας σας θα την κάνει να φαίνεται αμέσως πιο καθαρή και θα διατηρήσει την κουζίνα καθαρή.

Καθαρίζετε τακτικά τα πανιά κουζίνας

Για να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή, είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να αλλάζετε τακτικά τα πανιά καθαρισμού σας. Τα βρώμικα, υγρά πανιά κουζίνας αποτελούν τον τέλειο βιότοπο για την αναπαραγωγή βακτηρίων. Φροντίστε να πλένετε καλά τα πανιά, τα σφουγγάρια και τις βούρτσες κάθε λίγες μέρες και να τα αφήνετε να στεγνώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

To LPM Restaurant & Bar Limassol προσθέτει στο πρωτότυπο μενού του ένα επώνυμο La Vie en Rosé brunch από το Σαββάτο 4 ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΞΟΔΟΣ