ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι τεχνολογίες που θα δούμε στις επόμενες τηλεοράσεις

Πάντα θ’ αναζητάμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία εικόνας και ήχου, γι’ αυτό ας δούμε τις νέες τεχνολογίες τηλεοράσεων, που θα μας φέρει το εγγύς μέλλον

must.com.cy

Κείμενο: Μαριάννα Καραβαλή

Λίγο η πανδημία που μας περιόρισε στο σπίτι, λίγο η εξάπλωση της συνδρομητικής τηλεόρασης, λίγο το streaming που μπήκε για καλά στη ζωή μας και η τηλεόραση έγινε η συσκευή την οποία θέλουμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε, για να απολαμβάνουμε όλες τις νέες τεχνολογίες που έχουν να μας προσφέρεουν οι εταιρείες. Έτσι, ως καταναλωτές αναζητάμε πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία εικόνας και ήχου που μπορεί να προσφέρει η αγορά. Αυτό μεταφράζεται κυρίως σε: συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη, με μεγαλύτερη ανάλυση και προηγμένο σύστημα ήχου. Ας δούμε, λοιπόν, τις νέες τεχνολογίες τηλεοράσεων, που θα μας φέρει το (εγγύς) μέλλον.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ
Θυμάστε όταν μια τηλεόραση 50 ιντσών μας φαινόταν... τεράστια; Λοιπόν, οι τηλεοράσεις με οθόνες 65 ιντσών είναι πλέον οι πιο συνηθισμένες. Οι ειδικοί της βιομηχανίας αναμένουν πτώση των τιμών στις μεγάλες τηλεοράσεις και περισσότερους καταναλωτές να στρέφονται προς αυτές τις συσκευές. Φανταστείτε πόσο καλύτερο θα είναι το «El clasico», ή πόσο καλύτερη θα είναι η παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς, σε μία οθόνη 65 ιντσών. Ακόμα πιο ενθουσιασμένοι φαίνονται οι gamers, οι οποίοι θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια τους χωρίς να τους ξεφεύγει η παραμικρή οπτική ή ακουστική λεπτομέρεια.

ΤΟ HDR ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Το HDR ή αλλιώς η Απεικόνιση Υψηλού Δυναμικού Εύρους, υπήρξε ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια. Όμως, ενώ πολλοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι οι τηλεοράσεις τους διαθέτουν HDR, δεν υπάρχει τρόπος για τον καταναλωτή να κρίνει πόσο καλό είναι το HDR μίας τηλεόρασης απλά παρατηρώντας την στο κατάστημα. Πολλές τηλεοράσεις δεν έχουν τη φωτεινότητα, τα επίπεδα μαύρου ή την ικανότητα επεξεργασίας βίντεο για να αναδείξουν το HDR στον μέγιστο βαθμό και αυτό παρατηρείται κυρίως στις πιο οικονομικές τηλεοράσεις παρά στις ακριβές τηλεοράσεις των 2000 ευρώ. Το στοίχημα για τις εταιρείες είναι οι τηλεοράσεις 4K να μπορούν να αναπαράγουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο του συστήματος HDR.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ 8Κ
Οι 8Κ τηλεοράσεις πρωτοεμφανίστηκαν το 2019. Ωστόσο, σήμερα αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των πωλήσεων. Αυτό οφείλεται στο ότι η καλύτερη ανάλυση των τηλεοράσεων 8Κ διακρίνεται μόνο σε τηλεοράσεις μεγαλύτερες από 65 ίντσες. Στα αμέσως επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσουν περισσότερες 8K τηλεοράσεις και από περισσότερες εταιρείες, σε μεγέθη οθόνης που ξεκινούν από 65 ίντσες. Το κατά πόσο ο καταναλωτής θα επιλέξει να κάνει αυτή την αναβάθμιση οφείλεται στο επίπεδο τιμών των 8Κ τηλεοράσεων, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου ελκυστικό προς τον μέσο υποψήφιο αγοραστή τηλεόρασης.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Στις επόμενες τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν, οι κατασκευαστικές εταιρείες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και στη συνδεσιμότητα των συσκευών της τηλεόρασης με τις υπόλοιπες έξυπνες φορητές συσκευές, που έχουν γίνει πλέον κομμάτι του εαυτού μας - μιλάμε φυσικά για τα κινητά και τα τάμπλετ. Χαράς ευαγγέλιο, λοιπόν, για όσουν δεν ξεκολλάνε από το κινητό τους ή το τάμπλετ έχει γίνει επέκταση του χεριού τους.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Τέλος, περιμένουμε να δούμε καλύτερο design, λεπτότερες οθόνες και φουτουριστική σχεδίαση της νέας γενιάς τηλεοράσεων, μετατρέποντας μία ηλεκτρική συσκευή σε ένα έργο τέχνης στη μέση του σαλονιού σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση