ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να φροντίσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

Ετοιμάζουμε σιγά σιγά τον κήπο μας και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Διαβάστε πώς να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση όποιο και αν είναι το υλικό τους

must.com.cy

Της Μαριάννας Καραβαλή

Ετοιμάζουμε δειλά δειλά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου για να μπούμε σύντομα στην περίοδο όπου θα περάσουμε τις πιο όμορφες στιγμές μας σε βεράντες, κήπους και αυλές, αφού θα περνάμε εκεί τα απογεύματα και τα βράδια μας. Ωστόσο, τα έπιπλα που έχουμε στους εξωτερικούς μας χώρους σίγουρα έχουν υποστεί ταλαιπωρία και φθορά από τη χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι για να τα διατηρήσουμε για σε καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να τα φροντίσουμε. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για τον καθαρισμό επίπλων από ξύλο, πλαστικό, επεξεργασμένο σίδηρο και αλουμίνιο:

Πλαστικό
Το πλαστικό είναι ο ευκολότερος τύπος επίπλων για καθάρισμα, καθώς συνήθως διαθέτει γυαλιστερό φινίρισμα που είναι απωθητικό για τους λεκέδες. Για το καθάρισμά τους συνιστώνται τα καθαριστικά για όλες τις χρήσεις, και ειδικότερα εκείνα που περιέχουν φυσικά έλαια και ένζυμα, αλλά και η χρήση πετσετών με μικροΐνες.

Κατεργασμένος σίδηρος
Το σφυρήλατο σίδερο είναι μια δημοφιλής επιλογή για έπιπλα εξωτερικού χώρου λόγω της αντοχής τους. Για το καθάρισμά τους συνιστάται η χρήση λευκού ξιδιού καθαρισμού. Τρίψτε απαλά όλες τις περιοχές και όταν τελειώσετε, σκουπίστε με μια πετσέτα και νερό για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε οξύ ή οτιδήποτε μπορεί να χαράξει, καθώς ο σφυρήλατος σίδηρος μπορεί να καταστραφεί.

Αλουμίνιο
Το αλουμίνιο είναι μια άλλη κοινή επιλογή για παγκάκια, καρέκλες, τραπέζια και άλλα. Για τον καθαρισμό επίπλων από αλουμίνιο προτείνεται η χρήση καθαριστικών ειδικών για πλύσιμο οχημάτων, όπως αυτοκίνητα και σκάφη. Μαζί με αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε και ένα μαλακό πανί, όπως μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα απαλό σφουγγάρι για να καθαρίσετε πριν το ξεπλύνετε.

Ξύλο
Υλικά όπως η ακακία και ο ευκάλυπτος είναι εξαιρετικές επιλογές για έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά υλικά. Αν και είναι φυσικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η ακακία μπορεί να γίνει ευαίσθητη στην υγρασία. Σκουπίστε τις βρωμιές χρησιμοποιώντας ένα υγρό, μη λειαντικό πανί. Για πιο επίμονες βρωμιές και διαρροές, βυθίστε ένα πανί σε σαπούνι με ουδέτερο pH και ζεστό νερό, ξεπλένοντας τυχόν περισσεύματα υγρού και σκουπίστε. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση