ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να «πείσετε» τον εαυτό σας να επιστρέψει στην δουλειά μετά το τριήμερο

Εύκολοι και πρακτικοί τρόποι

must.com.cy

ΤΗΣ ΔΩΡΙΑΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έτσι είναι «δυστυχώς» στον ‘κλοιό’ της σύγχρονης κοινωνίας αναγκαζόμαστε όλοι να βιώνουμε με μεγάλη ανυπομονησία τα τριήμερα ωσάν οάσεις στην «ρουτινιασμένη» καθημερινότητα.

Για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε ένα κίνητρο ή μερικά tips για να καταφέρουμε να πείσουμε τον εαυτό μας να βγει από mood διακοπών και να ξαναμπεί σε αυτό της «καλοκουρδισμένης» μηχανής που ξέρουμε και αγαπάμε.

Έτσι, με αφορμή το τριήμερο που μας πέρασε, αλλά και τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές, εμείς θα σας παρουσιάσουμε 5 κόλπα, για να ακολουθήσετε την πρώτη μέρα επιστροφής στο «γραφείο».

1. Οργανωθείτε

Το πιο σημαντικό είναι να τοποθετήσετε τις προτεραιότητές σας σε μια ‘κλίμακα’, σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, σε αυτά που μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη ημέρα και στα πιο μακροχρόνια πλάνα σας. Έτσι θα έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα, και ένα στόχο για την ημέρα σας.

2. Χαλαρωτική μουσική

Ιδανικά, πάρτε μαζί σας τα ακουστικά σας, και γεμίστε το μυαλό σας με χαρούμενα, ήρεμα vibes. Με τέτοιο τρόπο που θα σας εμπνεύσουν και θα σας δώσουν το κίνητρο, να καταλάβετε ότι η επιστροφή ίσως δεν είναι και τόσο κακή όσο νομίζετε.

3. Συχνά 10λεπτα διαλείμματα

Μπορεί να φαίνεται ανούσιο στην αρχή, αλλά αν βάλετε σαν στόχο, κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα από τα tasks σας να δίνετε στον εαυτό σας την δυνατότητα, είτε να «ξεπιαστεί» είτε να «χαζέψει» για λίγο, τότε δεν θα σας φαίνονται όλα όσα κάνετε βουνό. Εξάλλου, ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να ‘ξεκουράζεται’ από μόνος του είτε το θέλουμε είτε όχι.

4. Φορέστε «ανοιχτά» / φωτεινά χρώματα

Αν και είναι χιλιοειπωμένο, όταν φοράμε χρώματα που προσδίδουν θετικότητα, αυτόματα ‘αναγκάζουμε’ και την διάθεσή μας να προδιαθέτει προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι, επιλέγοντας στην πρώτη επιστροφή στο γραφείο να δείξουμε την θετική/ενεργητική μας πλευρά, τότε η μέρα σίγουρα θα κυλίσει με μεγαλύτερη θέληση προς την κατανάλωση ενέργειας.

5. Οραματιστείτε το μέλλον

Μόνο βάζοντας μικρούς, εύκολα εφικτούς στόχους μπορούμε να πετύχουμε τους μεγαλύτερους. Εξάλλου «τα αγαθά κόποις κτώνται», θέλει προσπάθεια και επιμονή. Μπορεί να μην φαίνεται τόσο ιδανικό αυτή τη στιγμή, αλλά για να αποδίδει αποτελέσματα η προσπάθειά μας στο μέλλον, πρέπει ο καθένας από εμάς να οραματίζεται τα ιδανικά που θέλει να αποκτήσει, με μοναδικό γνώμονα την εξέλιξη.

Είναι αλήθεια, πως όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσο δραστικές αλλαγές στο «ημερολόγιο» και τους ρυθμούς που κινούμαστε, να αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα «αφομοίωσής» τους. Όμως μη φοβάστε, κάθε αρχή πρέπει να έχει ένα τέλος, αλλά κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.
Μείνετε λοιπόν θετικοί και οραματιστείτε, την επόμενή σας απόδραση, εξάλλου στην «γη της χαράς» πάντα θα είναι καλοκαίρι, απολαύστε το!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ