ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς το «Stranger Things» έγινε ο λόγος για να δούμε και πάλι την Κέιτ Μπους στα τσαρτ

Και να μας θυμίσει την αιώνια γοητεία του «Running Up That Hill»

must.com.cy

Τα soundtracks μπορούν να γίνουν μια φοβερή πηγή για να ανακαλύψει κανείς μουσική που ενδεχομένως, δεν θα συναντούσε (τόσο) εύκολα αλλιώς, αλλά πολλές φορές, μπορεί να γίνουν ο λόγος για να να ξαναθυμηθούμε ένα τραγούδι και γιατί όχι, αυτό να αποκτήσει έτσι μια δεύτερη ζωή.

Αυτό συνέβη τώρα και με την Κέιτ Μπους και την τέταρτη σεζόν του «Stranger Things».

Τα 7 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου της sci-fi σειράς των αδερφών Ντάφερ προβάλλονται ήδη «στον αέρα» του Netflix, όσο αναμένονται τα τελευταία δύο που θα είναι και πιο χορταστικά σε διάρκεια (και που θα δείξουν τον δρόμο για τον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς).

Ήδη πάντως στο πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν, αποκαλύπτεται το αγαπημένο κομμάτι της Μαξ (που υποδύεται η Σέιντι Σινκ) κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Running Up That Hill (Make A Deal With God)» της Κέιτ Μπους -το οποίο ακούγεται και σε ένα επόμενο και κομβικό σημείο της σειράς.

Τα αυτιά των θεατών δεν άφησαν το κομμάτι «να πέσει κάτω». Το αντίθετο μάλιστα, μιας και η χρήση του στο «Stranger Things» έγινε ο λόγος για να φιγουράρει η Κέιτ Μπους και πάλι στα τσαρτ.

Συγκεκριμένα, το κομμάτι της Βρετανίδας τραγουδίστριας που ανοίγει τον δίσκο της «Hounds of Love» (1985) και παραμένει το πιο δημοφιλές της μέχρι και σήμερα, βρέθηκε τώρα να φιγουράρει στο νο. 1 των τσαρτ των iTunes, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που τραγούδι της Κέιτ Μπους φτάνει στην κορυφή των τσαρτ.

Κι όχι μόνο αυτό: το «Running Up That Hill» βρίσκεται στην θέση 13 του Top 200 του Spotify με 2.791.741 αναπαραγωγές (την στιγμή που γράφεται το άρθρο).
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «Stranger Things» δίνει μια νέα πνοή σε ένα παλαιότερο κομμάτι, μιας και το ίδιο συνέβη με το «The Never Ending Story» του Λίμαλ που ακούστηκε στην 3η σεζόν της σειράς. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το YouTube, οι αναζητήσεις για το βίντεο του κομματιού αυξήθηκαν κατά 800% σε αυτό.

Πάντως, το «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους έχει υπάρξει και το μουσικό θέμα στο «Running Scared», μια παιδική σειρά που προβλήθηκε στο BBC το 1986.

Πολλοί, επίσης, ίσως να γνωρίζετε το τραγούδι από την διασκευή που έκαναν οι Placebo το 2003.

Λέτε, πάντως, να έχουν ίδια τύχη με το «Running Up That Hill» στα τσαρτ και τα κομμάτια των Talking Heads, των KISS και των Beach Boys που ακούγονται σε αυτή την σεζόν;

Με πληροφορίες από το Vulture και το Deadline.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση