ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ποιες 4 χώρες του κόσμου δεν υπήρξε κανένα κρούσμα covid;

Κι όμως υπάρχουν 4 χώρες στον πλανήτη στις οποίες κατεγράφη κανένα κρούσμα covid

must.com.cy

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας, υπάρχουν ακόμη χώρες οι οποίες δεν έχουν πληγεί από κρούσματα και που δεν παρουσίασαν ποτέ κανένα.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία και πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Μικρονησία, τα νησιά Marshall, το Ναουρού και το Τουβαλού που βρίσκονται όλα στον Ειρηνικό Ωκεανό, αποτελούν τις τέσσερις χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο στις οποίες δεν κατεγράφη κανένα κρούσμα από την περίοδο της έξαρσης του Covid-19.

Παράλληλα, υπάρχουν και τρεις άλλες περιοχές στον Ειρηνικό Ωκεανό, που ούτε κι εκεί κατεφράφη κάτι.

Οι ομόσπονδες πολιτείες της Μικρονησίας και τα νησιά Μάρσαλ ανακοίνωσαν πως πρόκειται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που είχαν εφαρμόσει σε τουρίστες όσον αφορά την είσοδό τους στο έδαφός τους και είπαν πως πλέον ο ιός είναι πιο αντιμετωπίσιμος από πριν.

Ο πρόεδρος της Μικρονησίας, David Panuelo δήλωσε ΄ότι αυτό το διάστημα αποφασίζουν για την ημερομηνία ανοίγματος των συνόρων της χώρας με επικρατέστερη ημερομηνία την 1η Αυγούστου. Να σημειωθεί πως τα σύνορα παραμένουν κλειστά από τότε που ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία.

Εξ' όσων φαίνεται οι τουρίστες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το μέρος θα μπορούν να το κάνουν από την 1η Αυγούστου με την προϋπόθεση ότι είναι θα είναι εμβολιασμένοι ή τουλάχιστον ΄ότι θα μπορούν να προσκομίσουν ένα αρνητικό τεστ για τον ιό.

Στις νήσους Marshall τώρα η τοπική κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί και τα οποία είναι από τα αυστηρότερα και σύμφωνα με αυτά οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί τις νήσους θα πρέπει πρώτα να περάσει μια εβδομάδα καραντίνα στη Χονολουλού της Χαβάης και σε δύο ακόμη εβδομάδες στα νησιά Marshall ενώ από τον Ιούνιο πρόκειται να καταργήσουν την υποχρεωτική καραντίνα στη Χονολουλού και να κάνουν 10 τις ημέρες απομόνωσης στα Marshall.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση