ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Lagerfeld: Η Meryl Streep είναι «φτηνή»

Πόλεμος μεταξύ του Χόλιγουντ και της μόδας ξεσπά λίγο πριν τα Όσκαρ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας «πόλεμος» μεταξύ του Χόλιγουντ και της μόδας ξεσπά λίγο πριν τα Oscars μετά από δηλώσεις που έγιναν από τον Karl Legerfeld εναντίον της Meryl Streep.

Σύμφωνα με το WWD και δηλώσεις του διάσημου couturier του οίκου Chanel, η χολιγουντιανή ηθοποιός θα εμφανιζόταν με ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Chanel στην τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή το βράδυ, αλλά υπήρξαν οικονομικές απαιτήσεις από το επιτελείο της που τελικά δεν έγιναν δεκτές από το σχεδιαστή. Ο Lagerfeld δήλωσε πως η δημιουργική ομάδα του οίκου ετοίμαζε ένα κεντημένο, γκρι μεταξωτό φόρεμα από την πιο πρόσφατη συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου. Το φόρεμα είχε ζητηθεί από την Streep, η οποία όμως ήθελε να γίνει μια προσαρμογή του σχεδιασμού για να έχει λιγότερο βαθύ ντεκολτέ, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε και είχε αρχίσει να γίνεται. Με τις εργασίες για το φόρεμα να είναι σε εξέλιξη στο ατελιέ της Chanel, από το στρατόπεδο της Streep, δόθηκε λίγο πριν την παράδοση του φορέματος η εντολή να σταματήσουν.

«Έκανα ένα σκίτσο, και αρχίσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα», είπε ο σχεδιαστής στο WWD. Ο Κάιζερ της μόδας ανέφερε πως λίγες μέρες αργότερα, με ένα τηλεφώνημα από ένα μέλος του επιτελείου της ηθοποιού ενημερώθηκε να μη συνεχίσει με το φόρεμα γιατί βρέθηκε ένας σχεδιαστής που θα πλήρωνε την ηθοποιό για να φορέσει δικό του ρούχο. «Η Chanel έχει ως πολιτική να μην πληρώνει διασημότητες για να φορέσουν τα ρούχα του οίκου, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή ηθοποιούς», δήλωσε ο Lagerfeld, και συνέχισε «Αφού θα της κάναμε δώρο ένα φόρεμα αξίας 100.000 δολαρίων, ανακαλύψαμε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να το φορέσει. Μπορούμε να δώσουμε φορέματα, να φτιάξουμε φορέματα, αλλά εμείς δεν πληρώνουμε για να φορεθούν».

Όσο για το φόρεμα που τελικά δεν θα φορεθεί στο θέατρο Dolby την Κυριακή το βράδυ, ο σχεδιαστής είπε πως η Streep μπορεί να το κρατήσει λόγω του μεγέθους του και πρόσθεσε «Είναι υψηλής ραπτικής. Είναι τέλειο για εκείνη». Κρατώντας την πιο «φαρμακερή» δήλωσή του για το τέλος, ο σχεδιαστής είπε πως είναι απογοητευμένος και πως η Streep είναι «Μια ηθοποιός ιδιοφυΐα, αλλά φτηνή επίσης. Δεν είναι;». Λίγες ώρες αργότερα, εκπρόσωποι της ηθοποιού έσπευσαν με μια λιτή δήλωση στο «The Hollywood Reporter» να διαψεύσουν τις δηλώσεις του σχεδιαστή και είπαν πως είναι πολιτική της ηθοποιού να μην δέχεται αμοιβές για να φορέσει ένα ρούχο σχεδιαστή στο κόκκινο χαλί. Ωστόσο δεν έδωσαν περαιτέρω διευκρινήσεις και από τον οίκο Chanel δεν έχει ακόμη υπάρξει ανταπάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση