ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγωγή-μαμούθ κατά του ντοκιμαντέρ για τον «παιδόφιλο Michael Jackson»

Οι Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον, δηλώνουν ότι ως παιδιά υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον βασιλιά της ποπ

Newsroom K

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» το οποίο ετοιμάζεται να βγει στον αέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO, και ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον βασιλιά της ποπ, το Ίδρυμα Michael Jackson, υπέβαλε αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Το ντοκιμαντέρ που ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί από το δίκτυο σε δύο μέρη, στις 3 και 4 Μαρτίου, καταγράφει τις μαρτυρίες δύο ανδρών, του Τζέιμς Σέιφτσακ και του Γουέιντ Ρόμπσον, οι οποίοι δηλώνουν ότι ως παιδιά, σε ηλικία κάτω των 10 ετών, υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον βασιλιά της ποπ.

Η αγωγή που υπέβαλε το Ίδρυμα Michael Jackson αφορά παραβίαση ρήτρας συμβολαίου που υπογράφηκε το 1992, περί της μη μετάδοσης στο μέλλον δυσφημιστικού περιεχομένου για τον τραγουδιστή.

Το HBO είχε υπογράψει το εν λόγω συμβόλαιο για την προβολή συναυλίας του Jackson στο «Concert in Bucharest: The Dangerous Tour».

Με την κατάθεση της αγωγής το ίδρυμα επιδιώκει να οδηγήσει το θέμα σε διαιτησία, σημειώνοντας ότι, τελικά οι ζημίες του δικτύου πιθανώς ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια.

Χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων το ντοκιμαντέρ ως έναν «μαραθώνιο μονόπλευρης προπαγάνδας που εκμεταλλεύεται αναίσχυντα έναν αθώο άνθρωπο που δεν είναι πλέον εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ με ανακοίνωσή του, λέει πως το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κανονικά και «Το πλάνο μας παραμένει ως έχει».

Πηγή: Must

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X