ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Alexandria Ocasio-Cortez: «Με βίασαν στα 22 μου»

Σε σοκαριστική αποκάλυψη προέβη η πολιτικός και ακτιβίστρια ένεκα του νόμου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων

must.com.cy

Η Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, Alexandria Ocasio-Cortez μίλησε ανοιχτά για την φρικιαστική εμπειρία βιασμού που είχε όταν ήταν 22 χρονών με αφορμή τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σχετικά με την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Σε συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση που διεξήχθη, η νεαρή πολιτικός αναφέρθηκε στον βιασμό αυτό και είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν ήμουν περίπου 22 με 23 ετών με βίασαν ενώ ζούσα στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν. Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω αυτή την επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας».

Με την απόφαση που πάρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ξέσπασε κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα ενώ οι αντιδράσεις παγκοσμίως συνεχίζον να μεγιστοποιούνται.

«Πρέπει από αυτή τη στιγμή να είμαστε ανένδοτοι με σκοπό να αποκατασταθούν και να είναι εγγυημένα όλα τα δικαιώματά μας εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» πρόσθεσε η Alexandria Ocasio-Cortez κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση