ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ashleigh Barty: Αποσύρεται από το τένις η Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη

Στην νεαρή ηλικία των 25 ετών

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Η Αυστραλή πρωτάθλημα του τένις Ashleigh Barty και νούμερα 1 στην παγκόσμια κατάταξη του θεσμού, ανακοίνωσε πρόσφατα πώς αποφάσισε να αποσυρθεί στην νεαρή ηλικία των 25 ετών.

Όπως δήλωσε η ίδια στην επίσημη ανακοίνωση της νιώθει ότι πλέον έδωσε ό,τι είχε στο τένις, γι’ αυτό και αποφάσισε να σταματήσει.

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά, ναι, είναι δύσκολο να το λέω», είπε συγκινημένη, σε συνέντευξη της, συμπληρώνοντας στην συνέχεια «Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο έτοιμη να το κάνω».

«Δεν έχω το σωματικό κίνητρο, τη συναισθηματική θέληση και ό,τι απαιτείται για το κορυφαίο επίπεδο πλέον. Είμαι άδεια. Ξέρω πόση δουλειά χρειάζεται για να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου. Έχω πει πολλές φορές στην ομάδα μου ότι δεν το έχω μέσα μου αυτό πλέον. Σωματικά, δεν έχω κάτι περισσότερο να δώσω. Έχω δώσει απολύτως τα πάντα σε αυτό το όμορφο άθλημα και είμαι πραγματικά χαρούμενη για αυτό. Για μένα, αυτή είναι η επιτυχία μου», ανέφερε στην συνέχεια.

Να τονίσουμε πώς η νεαρή τενίστρια μετρά 114 συνεχείς εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και το τέταρτο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του WTA Tour.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Ashleigh Barty αποφασίζει κάτι τέτοιο καθώς είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν.

Λέγοντας «Ξέρω ότι το έχω ξανακάνει, αλλά με πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Είμαι τόσο ευγνώμων για όσα μου έχει δώσει το τένις. Μου χάρισε όλα μου τα όνειρα και παραπάνω, αλλά ξέρω ότι είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω, να κυνηγήσω άλλα όνειρα και να αφήσω τις ρακέτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση