ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Greta Thunberg λουσμένη... «πετρέλαιο» στο νέο εξώφυλλο της

Όσα είπε και το μήνυμα πίσω από την φωτογράφιση

must.com.cy

H Guardian κυκλοφόρησε νέο περιοδικό, με τίτλο Saturday, και στο πρώτο του εξώφυλλο η Greta Thunberg καταφ΄ερνει να τραβήξει τα βλέμματα. H 18χρονη ακτιβίστρια σε επιβλητικά κοντινά πορτρέτα, ποζάρει με ένα υγρό που παραπέμπει σε πετρέλαιο πάνω στο πρόσωπό της, θέλοντας να στρέψει την προσοχή στις επιπτώσεις του πετρελαίου στον πλανήτη.

Ανάμεσα σε άλλα, στη συνέντευξη αποκαλύπτει ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στα χρόνια που είναι ενεργή ακτιβίστρια: «Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση 'α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι'αυτό'. Όμως, αποδείχτηκε πς πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα», λέει η ίδια.

Στη συνέχεια περιγράφει τον αυτισμό της ως υπερδύναμη: «Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για μια ζωή χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε περιορίζει, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά στη φωτογράφιση, η Thunberg αποκάλυψε πως παρόλο που είχε καλύψει τα μαλλιά της με κορδέλα για να μην μαυρίσουν, η μπογιά (που ήταν μείγμα από μη τοξικό χρώμα μαζί με ελαιόλαδο) πέρασε απο μέσα κάνοντας τα μαλλιά της κατάμαυρα.

Δείτε όσες λήψεις κυκλοφόρησαν καθώς και ένα βίντεο που δείχνε τη διαδικασία μέσα από φωτογραφίες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chris Clarke | @guardian (@chrisclarkecc)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση