ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε στους θάμνους

Κατέφυγε σε δραστικά μέτρα για να αποφύγει τον επισκέπτη

Newsroom K

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του ITV με τίτλο «Our Queen: Inside the Crown» ο δημοσιογράφος και βιογράφος των royals Robert Hardman αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ χρειάστηκε να κρυφτεί στους θάμνους για να αποφύγει έναν επισκέπτη του παλατιού.

Συγκεκριμένα τον Ρουμάνο δικτάτορα Nicolae Ceaușescu κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης κρατικής επίσκεψής του το 1978.

Ο Hardman είπε ότι ενώ η Βασίλισσα απολάμβανε έναν ιδιωτικό περίπατο με τα corgis της όταν κατέφυγε σε δραστικά μέτρα για να αποφύγει τον επισκέπτη.

Όταν ο Ceaușescu και η σύζυγός του Έλενα ήταν στο παλάτι , η βασίλισσα έβγαλε τα corgis για μια βόλτα στους κήπους του παλατιού. Όταν είδε τον Ceaușescus να έρχεται αντίθετα… «Σκέφτηκε,¨πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους¨, οπότε για πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή της, κρύφτηκε σε έναν θάμνο στους κήπους του παλατιού για να αποφύγει τους καλεσμένους της».

Δεν είναι γνωστό αν ο κομμουνιστής δικτάτορας Ceaușescu είδε την Αυτού Μεγαλειότητα να κρύβεται στον θάμνο, αλλά είχε καταστεί σαφές ότι η βασίλισσα δεν ενέκρινε το κρατικό γεγονός, το οποίο διοργάνωσε η κυβέρνηση.

Ο Ceaușescu, ο οποίος κυβερνούσε τη Ρουμανία από το 1965 μέχρι την εκτέλεση του το 1989, δεν ήταν δημοφιλής στο κοινό «Ο Τύπος άρχισε να αμφισβητεί τον υπουργό Εξωτερικών», συνέχισε ο Hardman, προσθέτοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν ακόμη και γιατί "αυτό το τέρας" κλήθηκε να έρθει στη Βρετανία.

Εκπληρώνοντας τα βασιλικά της καθήκοντα, η βασίλισσα χαιρέτησε τον Ceaușescus στο σιδηροδρομικό σταθμό Victoria του Λονδίνου, προτού τους συνοδεύσει σε μια ανοιχτή άμαξα πίσω στο Buckingham Palace.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X