ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Maxwell θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη

Maxwell: «Βοηθούσε τον Epstein να εκμεταλλευτεί κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών»

Newsroom K

Την χωρίς όρους προφυλάκιση της Ghislaine Maxwell, την πρώην συντρόφου του Jeffrey Epstein η οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί, ζητούν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος "κίνδυνος φυγής" της ύποπτης.

`Oπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, οι ισχυρές αποδείξεις που υπάρχουν σε βάρος της καθώς και η βαριά ποινή κάθειρξης που θα αντιμετωπίσει εφόσον καταδικαστεί συνιστούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η Maxwell είναι εύπορη, έχει εκτεταμένους διεθνείς δεσμούς, διαθέτει τρία διαβατήρια και την υπηκοότητα άλλων δύο χωρών ενώ δεν έχει σοβαρούς δεσμούς στις ΗΠΑ, για αυτό και δεν υπάρχει "απολύτως κανένας λόγος" για να παραμείνει στη χώρα. Η Maxwell θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη.

Σύμφωνα όμως με τον Mark Allenbaugh, τον συνιδρυτή του Sentencing Stats και πρώην στέλεχος της Επιτροπής Ποινών των ΗΠΑ, ενδέχεται να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ακόμη και αν δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 58χρονη κρυβόταν σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία μετά τη σύλληψη του Epstein, τον Ιούλιο του 2019.

Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι διέμενε σε ένα σπίτι στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο αγόρασε τον Δεκέμβριο με μετρητά, χρησιμοποιώντας μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Δεν έχει κανέναν άλλο δεσμό με την περιοχή αυτή του Μπράντφορντ. Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης να μην της επιβληθεί κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό "βραχιολάκι", υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να αφαιρέσει αυτήν τη συσκευή.

"Η Maxwell ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Epstein και τον βοήθησε να εκμεταλλευτεί κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών", είπε η εισαγγελέας του Μανχάταν Aντρεϊ Στράους. "Eπαιξε κρίσιμο ρόλο, βοηθώντας τον Epstein να εντοπίσει, να γίνει φίλος και να παρασύρει ανήλικα θύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Maxwell συμμετείχε και η ίδια στη σεξουαλική κακοποίηση", είπε.

Οι αρχές ζητούν και πάλι να καταθέσει ο πρίγκιπας Andrew για την υπόθεση.

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο σκάνδαλο της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών από τον χρηματιστή Jeffrey Epstein, ελπίζουν ακόμη ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Andrew .

Πρόσφατα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ότι "παριστάνει" ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. "Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο πρίγκιπας Andrew ερχόταν να μας μιλήσει, θα θέλαμε να επωφεληθούμε από τις δηλώσεις του", είπε η εισαγγελέας Στράους.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης πιέζουν εδώ και μήνες για να πάρουν κατάθεση από τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Epstein .

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση