ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τραγική ζωή των ξαδέρφων της βασίλισσας: Ο εγκλεισμός στο άσυλο και ο fake θάνατος

Το ντροπιαστικό σκάνδαλο με τις αδελφές Katherine και Nerissa Bowes-Lyon

Newsroom K

Ο νέος κύκλος της σειράς του Netflix «The Crown» κατάφερε όχι απλώς να προκαλέσει αίσθηση, αλλά σύμφωνα με πηγές και φήμες, «πονοκέφαλο» στα μέλη της βασιλικής οικογένειας λόγω των αποκαλύψεων που έρχονται στο φως. Μεταξύ των πιο πολυσυζητημένων σκηνών της σειράς, είναι η αναφορά στο ντροπιαστικό σκάνδαλο με τις αδελφές Katherine και Nerissa Bowes-Lyon - τις ανιψιές της Βασιλομήτορος – οι οποίες έμειναν ξεχασμένες για δεκαετίες σε άσυλο και καταγράφηκαν ως νεκρές, αφού γεννήθηκαν με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Όπως μπορείτε να δείτε στην σειρά, στον 4ο κύκλο που καλύπτει κυρίως της δεκαετία του 1980, δύο γυναίκες γύρω στα 60 παρακολουθούν την ξαδέρφη τους βασίλισσα Ελισάβετ να φτάνει στην εκπομπή Royal Variety Performance - αγκαλιάζοντας κούκλες.

Nerissa Bowes-Lyon in The Crown (Netflix)

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες ήταν κόρες του John Bowes-Lyon, αδελφού της Βασιλομήτορος γιου του Earl of Strathmore και της συζύγου του, Fenella. Η Nerissa γεννήθηκε το 1919 και η Katherine το 1926 και όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, σε ηλικία 15 και 22 ετών αντίστοιχα, δεν μπορούσαν να μιλήσουν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν κρυφά στο Royal Earlswood Institution for Mental Defectives στο Redhill, στο Σάρεϊ, από τους γονείς τους, το 1941. Έμειναν στο ίδρυμα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Η Nerissa πέθανε σε ηλικία 66 ετών το 1986 και η Katherine έφυγε από την ζωή πριν από έξι χρόνια, σε ηλικία 87 ετών.

The Crown (Netflix)

Το συγκλονιστικό της ιστορίας είναι το ότι αρκετά μέλη της οικογένειάς τους γνώριζαν πως δεν είναι νεκρές, αλλά κανένας τους δεν ενδιαφερόταν. Μεταξύ αυτών και η Βασιλομήτωρ. Όσο αφορά στην βασίλισσα Ελισάβετ, κανένας δεν γνωρίζει πότε έμαθε την αλήθεια σχετικά με τις δύο τις ξαδέρφες - οι οποίες γεννήθηκαν μια περίοδο στην οποία η διανοητική αναπηρία θεωρείτο απειλή για την κοινωνία και συνδεόταν με την ανηθικότητα. Στην σειρά, ωστόσο, αναφέρεται πως η Ελισάβετ πίστευε πως ήταν νεκρές, ενώ στην πραγματικότητα φήμες της θέλουν να το ανακαλύπτει μετά από ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 το 2012.

 

 

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση